Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
G.Gora,kom otkupljivacu predajes posto i ja istoj hladnjaci predajem
malinari-traze-pocetnu-cenu-maline-od 2,3 evra
Inače nekad se cena za narednu godinu odredjivala prema prosečnoj izvoznoj ceni griza u prethodnoj godini.
Stanic izjavio nek placa ko koliko hoce on vise od 180 dinara neda
Auu, kume, al je prevoz pojeftinio. Jedan vozi Obrenovac-Beograd za 60e. Izgleda da moj kamion ima posao snova Izvinjavam se zapre neki dan sam pricao sa vozacem jednog slepera i kaze relacija Loznica -Obrenovac 120 eura cena i vi brate ako vam malo placa zakupite sleper i teraj ko da vise verujem da moze i to da se organizuje
Treba praviti razliku izmedju razlike u ceni koja se javlja u situaciji kada je cena trzisna kategorija u odnosu na razliku koja se javlja kao posledica necijih vantrzisnih odluka.Ne mogu precizno da kazem cijih,ali mogu to biti i odluke donete u dogovoru sa politickim faktorima ili nekim drugim krugovima.Prirodno bi bilo da malina sa podrucja koja generalno gledajuci imaju kvalitetniju malinu ili najmanje istog kvaliteta kao neka druga cena bude nesto iznad ili ista.Ali,ne mozete da objasnite razliku u ceni koja je bila u prosloj godini oko 50 do 60 din po kg. maline sa podrucja Sapca i nekih drugih podrucja u odnosu na Arilje ,Ivanjicu ,Kosjeric itd..Ne bi bila ni prihvatljiva ni razumljiva da je bila u tom iznosu i u obrnutom smeru sto bi mozda i bilo logicnije ,ali u osnovi neobjasnjivo.Mi kao proizvodjaci se plasimo vestacki stvorenih razlika u otkupnim cenama ,a ne razlike koja nastaje po osnovu kvaliteta..Niko nije protiv da se vrednuje kvalitet.To cak pravi proizvodjaci i prizeljkuju.Sustina trzista jeste jedna cena za isti proizvod.Mehanizam konkurencije ,ako postoji,vrlo brzo dovodi do jedinstvene cene.Mislim da je to prilicno jasno.
zasto da se kuka?cena je cena,kome se ne isplati neka povadi i pocne da radi za 20 000din