Uz dobru organizazciju sve se moze postici.
- - - - - - - - - -
Uz dobru organizaciju ili uz dobru platu,pitanje je sad???
Ako je dobra organizacija u pitanju onda skidam kapu,svaka cast. Ali znam da u mom kraju pojedini preduzimljivi hladnjacari imaju ljude koji proizvodjacima plasiraju odredjene price,obilaze proizvodjace,savetuju ih,obradjuju u skladu sa politikom firme,usadjuju im u glavu(malo grubo receno)odredjene nacine razmisljanja itd...Doduse sve to rade usmeno,onako u licnom kontaktu,neposredno,tako to kod nas bolje funkcionise,ipak smo slabo razvijen kraj,nemaju svi proizvodjaci internet i sl.ali to rade za platu naravno,ili eventualno za procenat(pocinjemo modernizaciju heheh)
Elem,mozda gresim,i nadam se da je tako,ali me pisanje p.p.sve vise asocira na taj sistem,samo eto vise modernizovan,na visem nivoiu(ipak je ovaj forum itekako posecen),a taj sistem su osmislili hladnjacari, a ne proizvodjaci,i sve price su u interesu hladnjacara,i tako to ide
Danas je dovoljno imati samo mobilni telefon i sve moze da se postigne. Moje razmisljanje je drugacije, imam ideje i znam kako bi ljudima mogao da pomognem, pri tome stavove iznosim krajnje dobronamerno ne stajuci ni na ciju stranu jer sam vec puno puta ponovio da su u ovom poslu podjednaki krivci i jedna i druga strana, a kada bi se obe strane dogovorile posao bi mogao da bude jos bolji i da se razvija u skladu sa nasim radom i nasom tradicijom. Ovako od toga nema nista makar dok se ne promeni mentalitet nasih ljudi i dok konacno ne shvate ono o cemu ja pisem.
A to o cemu vi pisete spada pod pojam "propagande" ili "marketinga" ali nikako ne vidim sebe u tome, a ne znam ni cime sam vas naveo da tako nesto pomislite? Sve sto sam napisao argumentovano sam obrazlozio a pri tome nisam stao ni na ciju stranu tako da vasa teza o meni otpada.
Sto se tice hladnjacara i proizvodjaca, nema napretka u poslu dok se ne sedne za sto i ne napravi pravi konstruktivan dijalog, ovako stalno biti suprostavljenih stavova samo steti i jednoj i drugoj strani. Ove godine ce proizvodjaci dobro proci i bice zadovoljni cenom ali postavljam pitanje sta ce biti kada bude enormno veliki rod maline a traznja na zapadu ostane ista, jer zapad svoju traznju ne povecava, ona stoji na odredjenom nivou i blago oscilira gore ili dole, a novih trzista za malinu nemamo?
Ovo su stvari o kojima zajedno trebaju i hladnjace i proizvodjaci da razgovaraju, u protivnom desavace se stvari kao i svih ovih godina, blokade, protesti, negodovanja, svaljivanje krivice na drugoga i sl.... Mislite o ovome o cemu vam pisem dobronamerno, ja sam najmanje bitan u celoj prici....