Cegovac---prijatelju,
Nebudite smesni,doticni gospodin NECE odgovoriti....
Kao ni sto nije odgovorio na moj poziv da prokomentarise ponasanje dole tvoje "BISERKE" (hladnjacarke),,
Ganula me ta prica iako nemam veze stim ali sam i ja nekad bio u celjustima takvih hijena kao sto je ona,
Ja pozivam sve,ne samo gosp. Spasojevica,hajdemo na maksimum kvaliteta ali samo da PLATE TO.
ISPRAVITE ME AKO GRESIM
Pole zemljace,drag si mi kao domacin,kao neko svoj,...Iskren si,zelis pomoci i drugima,...ALI doticnom gospodinu sve to odgovara sto nudis ALI DA JE TO ZA 150 DIN....Ponavljam EEXX roba ZA 150 SERB. DINARA.
----------------------
A sve one koji ovde pricaju sta je i koja to realna cena,i pricu o bogacenju na proizvodnji maline,(a neznaju da je svaki zaradjen dinar preznojen 9 puta)pozivam da podignu sopstvene zasade pa da stisnu "gas" i da se bogatimo zajedno..
Sve se vrti oko ovog sto je moj dragi krivotorbic objasnioooo
Dodajte i ovooo
Oktombar 2009 SRS na internetu
И због тога смо ми кренули да истражујемо, да видимо шта се ту крије, ко се крије иза овога. Када истражите све, дођете у ситуацију да видите врло блиску повезаност власника хладњача са Демократском странком, затим са Г 17 плус и нешто мало са СПС-ом. Ми овде имамо податке који су потпуно сигурни, који су потпуно тачни, данас ћемо их изнети у јавност и очекујемо да после овога, пре свега Министарство пољопривреде, а у неким случајевима и Тужилаштво, покрене одређене радње како би се неке ствари промениле. Ево, почећемо од „Сирогојно продукта“, хладњачу је купио „Малина продукт Пожега“, укупни капацитет 4 500 тона, власник је Раде Љубојевић, члан Г 17, иначе председник Удружења хладњачара, са уписаним капиталом од 190 000 евра, псоловним приходом од 538 милиона динара, а све у оквиру организације Сербиан Фрут коју је која се налази под Ју-Ес Ејдом. Све хладњаче, дакле, послују у оквиру организације Сербиан Фрут. Ни једна једина није ван овог удружења. Фриго Паунд Пожега, капацитет 1000 тона, власник Паун Петровић, председник Општинског одбора Демократстке странке Пожега. Имају отворену фирму на Барбадосу, Frigo Pound, уписан капитал милион евра, основни приход 313 822 000, такође у удружењу Сербиан Фрут Ју-Ес Ејд.
„Либертас“ Београд има сопствених засада на преко 100 хектара и највећи је произвођач свеже малине у Републици Србије, власник је Рака Жунић, члан Демократске странке. Купци: „Делта Макси“, „Ц маркет“, „Меркатор“, „Ем Родић“, „Метро“, „Верополус“, „Идеа“, „Универекспорт“. Такође у удружењу Сербиан Фрут Ју-Ес Ејд, „Станић“, Ариље, капацитет 4000 тона, купио хладњачу од Земљорадничке задруге „Ластавица“ Ариље, власник Станић Милан, чалн Демократске странке. „Агро- партнер“ Лучани, власници Раде Ковачевић и Момчило Кичић, чланови Демократске странке. Подгорина Фрут Осечина, капацитет 700 до 800 вагона, већински власник aустријска фирма „Grunevald MDH“, директор Чеда Николић, Демократска странка, и што је интересантно, ову хладњачу је отворио Борис Тадић, 40 одсто бесповратних средстава дала је Влада Републике Србије, у изградњи учествовали и Пољаци, а знате да су нам Пољаци директни конкуренти када је у питању малина. Њихов квалитет, односно квалитет пољске малине заостаје за квалитетом српске малине, али они то надокнађују количином малине коју производе. „Еликсир Фрут“ Шабац, власник Станко Нарцис Поповић, члан Демократске странке. Земљорадничка задруга „Аринова“ Ариље, изграђена 2000. године, држава бесповратно уложила 400 000 евра, изградњу водио Драган Милосављевић, члан Главног одбора Демократске странке. Тренутно се води поступак због махинација, нови директор је Алекса Обрадовић, такође члан Демократске странке. „Драгачевац-промет“ Гуча, правни власник Миленко Суруџић, члан Г 17, формални власници Милош и Радојко Гавриловић; „Медитеран“ Б 92 Гуча, власник Миленко Суруџић, чалн Г 17; Земљорадничка задруга „Виламет“, капацитет око 800 тона, држава уложила 500 000 евра, задруга, кажу, проблематична, хладњача не ради, главни утицај има Демократска странка; „Гротекс“ Ариље, укупан капацитет 1 500 тона, власник Глишић Павле, члан Социјалистичке партије Србије; „АБД Пром“ Јевремовац, Шабац, власник Александар Јаковљевић, члан СПС-а; „Сериан Фрут Ју-Ес Ејд“, „ЗЗ Пецка“, власник Живојин Плавшић, члан СПС-а; „Бепи“ Ариље, капацитет 1 500 тона, директор Божовић Војислав, члан СПС-а, директор „ЗЗ Ариље“ највећа хладњача у Србији 8 000 тона, акционари Ниба-цео Београд, и неки Нехам Булгарија а.д. Холдинг. „Фруком“ Ариље, власник Зимољић Миломир, Група грађана, члан Општинског већа коалиције са Демократском странком. Ово је само један део за који ми имамо сигурне податке добијене људи који су непосредно чланови и функционери Демократске странке. Овде се јасно показује повезаност хладњачара и Министарства пољопривреде, што на најбољи начин открива због чега годинама не може да се реши проблем између произвођача малина и хладњачара, који покушавају да диктирањем цена потпуно униште наше малинаре
Jos dodajte razmisljanjeeee moje malenkosti
Kolika je proizvodnja u Nemackoj,Holandiji , Francuskoj iii drug... I kolika je proizvodna cena u pomenutim drzavama ,(veca je nego nasa otkupna) kolika je otkupna cena...???? Pa se pitam sta se to desava na belosvetskom trzistu ....da neko otkupi njihovu malinu po veoma visokim proizvodnim cenama.... ZASTOOOOO kad imaju mnogo jeftiniju robuuu kod nas,Poljaka , Cileanaca ,Kineza i dr.
Pitam se dali u pomenutim drzavama gaje malinu i prodaju je vanzemaljcimaa....??'? inace kome je prodaju kad ima dosta jeftinijeee i kod nas
I da budem iskren prema svimaaaaa
Vladan spas me kontaktirao telefonom ...kroz vise minutni razgovor sam stekao utisak da je pozitivniji lik nego sto je u postovimaaa....? ZAHVAljUJEM se !
A sad ga razumem zasto on poentira na mini hladnjace i kojekakva udruzivanja..... :Verovatno i mi bi smo da se bavimo istim poslom kojim se on bavi.
@ pp ...
Situacija na trzistu je takva da gore pomenuta cena zalazi u naucnu fantastiku, jer ako bi toliko neko placao svezu onda bi zamrznuta roba prve klase bila 6-7 eura a to je nezamislivo.
Gosp pp ...ako je gore pomenuta cena 2.5-3 eu ZAAAAASTOOO bi zamrznuta rooooba prve kl.bila 6-7 eu NERAZUMEEEEM prihvatam da sam gluperda.