poznavalac_prilika
Banned
@ Poznavalac_prilika
Opet o zavrsnim racunima.Svaka ozbiljna hladnjaca koja izvozi ima firmu preko,licno znam dve.One izvoze svojim firmama po ceni ne znatno uvecanoj od odkupa i skladistenja i tako na kraju prikazu pozitivnu nulu ili onih 2,5 %,i imaju super pricu za proizvodjace i drzavu kako je izvozna cena mala i nemaju nikakvu zaradu,a firma preko pravi zaradu i radi posavde se vraca deo novca samo koliko je potrebno za troskove odrzavanja firme,da bude likvidna.Ovo sto pisem je prica o onima sto izvoze a ne o posrednicima hladnjacarima koji su isto jebani od ovih izvoznika ali duplo manje od proizvodjaca.Situacija je takva.
Ako je to tako kao sto vi kazete a ja tvrdim da nije, kako onda pojedine velike hladnjace propadnu? Nasi ljudi za svoje frustracije ili svoje neuspehe uvek ce naci krivca a nikad nece pogledati istini u oci i videti kako sebi mogu najbolje da pomognu. Drugo ako je sve tako lako i jednostavno, sta vas sprecava da otvorite hladnjacu, napravite ne jednu nego barem 5 firmi napolju i vi robu prodajete po neverovatno velikih cenama, nemojte mi reci da to ne bi ste voleli...
Vas recnik je krajnje neprimeren i vulgaran, ja ne vidim razlog cemu tolike frustracije, sve sam lepo nekoliko puta objasnio kako se stvari rade, sta je potrebno za izvoz, sta je potrebno da bi se udruzili i sami prodavali svoju robu... Potrebno je da budete odvazni i pocnete da radite, znam da je tesko raditi ali i ovi sto izvoze i ovi drugi kako vi volite da kazete posrednici, to su ljudi koji rade i svako u tom lancu zaradjuje. A na kraju zarade i proizvodjaci, jer nemojmo da se zanosimo time da bi ljudi malinu radili ako ne bi imali interesa. Problem je sto nam je sve unisteno a malina ne moze da apsorbuje toliku nezaposlenost i potrebe ogromnog broja ljudi. Ranije malina se koristila u vecini slucajeva kao dodatni prihod a sad je mnogima postala osnovni izvor prihoda.