Ama ljudi sto rece Pole svi ste za ponesto upravu!
Nastankom politicke anarhije,koja je proizvela jos vecu privrednu,ekonomsku,ponajvise trgovinsku pa ako hocete i drustvenu anarhiju,koja nazalost vecini nedonosi nista dobro,a realno ni drzavi u celini.
Mi kao da smo rodjeni da unistimo sami sebe.Primera na pretek.POHLEPA,GRAMZIVOST,SEBICNOST,ZAVIDNOST.
Ali tako je kako je!
O udruzenju-
Svaki pocetak je tezak,pa i njihov.Ako budu iole uspesni,vremenski ce ojacati,naucice mnogo stosta,imace i marketing,i menadzment i plasman itd...i nemoze se sad od njih ocekivati da budu savrseni i funkcionalni u potpunosti,a ako ne prirodno i logicki ce se raspasti. U tom slucaju (sto im ja apsulutno ne zelim) oni najslabiji ce platiti najveci ceh!?
O sposobnom menadzeru-
To ce ici malo teze,takav sposoban koi ima veze,sposobnost probijanja na trziste ,cilja vece kompanije i firme gde mu je dobit veca,mislim da mu tako slabasno udruzenje nije bas interesantno,a nesposoban i nestrucan udruzenju nije ni potreban. Ali sacekajmo malo,nemojmo suditi i osudjivati unapred.
Poznavalac prilika-
Ni male pare nepadaju sa neba i one moraju da se zarede,mislim na "normalne" ljude,tu milosti nema.
Za mnogo toga ste upravu,i iz vaseg ugla je to tako,mi (barem oni koji to mogu) treba da ucinimo nesto da nebi padali na milost ili nemilost drugima.
Ali rekao bih da iz ugla proizvodjaca nemate kako bih rekao taj opus stvari. Problema na pretek,cesto slabi i zavisni od tekuce proizvodnje,su nemocni za bilo sta.
Mislim da postojecim stanjem svi gubimo!
A da se u poslovanju sve i svasta radi pokazuje i sinosnja emisija na tv prva "goli zivot" preporucujem da ga mnogi pogledaju jer u mnogome se moze poistovetiti sa nama,a tek sta i koliko toga nije izneseno pred kamere.??
- - - - - - - - - -
A Vladanu Spasojevicu bih rekao- Iako ima nesavesnih proizvodjaca sto se tice zastite i kulture branja maline,VECINA hoce i zeli da radi onako kako treba (ranije sam pisao koliko je to mali napor i malo vodjenje racuna),ali hoce da budu bar malo respektovani za to,(mislim na cenu) jer nemozete traziti od proizvodjaca maksimum a da za uzvrat nedobiju nista.