Malina - berba 2010. i cena u vašem kraju

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@tomazi
Misliš na ovakva zadebljanja ? Slikano na malini TULAMEEN ::lose::

bas to i bas taj crv... :zli:
Post je spojen: [time]уторак, 01. фебруар 2011. 15:17:25 CST[/time]

2445t3k.jpg

ovo je slikano na sadnici wilameta imam oko 15 kom wilamet,ali ima toga vise na tulamenu

Kod mene je prosle godine bilo kolko hoces tog sra.. ali smo prilikom vezanja vodili racuna i odstranili... Krene pupak,izlista, ucvati i onda usane... Da popizdis... Sad na prolece cu muku muciti sa razgranavanjem, ima sipki kolko hoces razgranatih, nemoze bog gospod razmrsiti...

zoran sef je napisao(la):
Kod mene je prosle godine bilo kolko hoces tog sra.. ali smo prilikom vezanja vodili racuna i odstranili... Krene pupak,izlista, ucvati i onda usane... Da popizdis... Sad na prolece cu muku muciti sa razgranavanjem, ima sipki kolko hoces razgranatih, nemoze bog gospod razmrsiti...
Ma đabe,pregledo granu po granu i opet ima ove godine istina bog puuuno manje nego sto je bilo prije tretiranja calipsom i iznosenja van i paljenja, al opet ima. a prvi nasad malina od mene udaljen 10km mislim da je doslo to s maticnjaka i sad se toga nikako rijesit.
Post je spojen: [time]1296597005[/time]

najvaznije za unistenje ovee napasti je da se malinjak ocisti posle berbe , zimsko prskanje obavezno inese i zapali , a moze i insekticisdima da se zaustavi kada trba zavisi u kom je stadijumu crvich , leptir vajda sta li je ja sa toga imao u pocetku a primetio sam da u belom vilametu ima mnogo vise nego u crnom , valjda meksa kora ko njega pa se lakse zabusuju

Izgleda da im je Tulameen baš ukusniji, po svoj prilici. Ne bi trebalo da dođe iz matičnjaka, mada je sve moguće. Ima ga svugde: kupina, ruže...

Zorane jel na novozasađenim malinama, mislim sadnja 2010. ili jesen 2009.

Ma neeeee, sadjena 1994 godine... To se pojavljuje godinama ali na recimo 1 od 30 sipki, tako da ih osecem pre vezanja, ali neka proleti... A ako mislis na razgranavanje to je kod mene redovna pojava zato sto rano pokidam lastare i posle ostavim mnogo... Sad recimo ima oko 13-15 na metar, ima sit da se naradim i namucim orezujuci ali isto tako ima da biram bolje sipke do mile volje...

ja sam to sveo na najmanju mogucu meru imaozda 10% takvuh ali ima 20 % vise lastara i samo treba gledati pri vezanju da se ti lastari odstrane malo hemja i problem resen

Pakiram oko 260 gr, da nebi dobio reklamaciju. 2300 kom oko 66€ a poklopci za njih su skuplji oko 75€ 2500 kom iizrađuje ih firma u mom gradu.

To je relativno skupo , kutija izadje sa poklopcem 21 cent ili 22 din kom = 0,80 eura da spakujes 1 kg malina... Kod nas je ta ambalaza kudikamo jeftinija... Ne znam tacno ali mislim da sa poklopcem ne prelazi 10 eurocenti...Kod nas u Krusiku plasticna gajba kosta 37 eurocenti komad...
jel vi isto pakujete nesto tako ili sve za hladnjace?

Ma sve za hladnjace, nisam do sada nikad pakovao u kutijice za konzum, ali znam ljude koji jesu... Kvalitet mora da bude extra, moras imati kupce, roba ne moze da stoji, sta bih sa recimo 300-400 kg koje sam nabrao danas a nisam prodao... Jedan moj drugar se interesovao da krcmi tako maline, ja nemam vremena u sezoni za tako nesto...

Ma sve za hladnjace, nisam do sada nikad pakovao u kutijice za konzum, ali znam ljude koji jesu... Kvalitet mora da bude extra, moras imati kupce, roba ne moze da stoji, sta bih sa recimo 300-400 kg koje sam nabrao danas a nisam prodao... Jedan moj drugar se interesovao da krcmi tako maline, ja nemam vremena u sezoni za tako nesto...
Da, kod vas je visa zastupljenost maline pa vjerovatno nema interasa za konzumnu malinu.

Zorane jel cena makar bila extra?

Ma kod nas bi hteli da malina bude besplatna al ne može :haha: :haha:
Sada ako pronađem stavim link sa komentaruma na vest o malini.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh