Malčeri

Da li neko može da mi kaže gde može da se nabave čekići za Ortolan t20. Može i u pp
Probaj da kontaktirass firmu Mikrondoo, obicno imaju svasta od delova, najverovatnije ce imati i to sto tebi treba...Nadji adresu i kontakt na gogle pretrazivacu da ih ne reklamiram sad ovde...

Otkriven razlog grejanja reduktora. Ipak je po običaju cena s razlogom bila niža u odnosu na prosečnu. Trenutno je ceo malčer u delovima. Zupčanici u reduktoru katastrofa. Neko je reduktor otvarao i na kraju samo zamazao hermetikom i zatvorio i onda je verovatno ubrzo nakon toga završio u oglasima. Počeli smo od rasklapanja samog prenosa i reduktora, ali smo na kraju skinuli i valjak (nosač lopatica). Urađeni su novi zupčanici. Namera je kad je već sve raskopano da se preventivno zamene i ležajevi na valjku i stave nove lopatice. Ležajevi na prenosu su dobri, dobiće samo nove semeringe i ulje. Pošto javljaju ove kišne dane, sledi vraćanje svega nazad. Ono što je bitno valjak je u balansu, ne trese ni malo. Na kraju kada sve izmenjamo koštaće kao uvozni, ali se nadam da smo mirni duže vreme. Evo i slika starih i novih zupčanika

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока
Ako si stavio original Seppi delove, nadzivece to svaki jeftin novi mulcher (pa i uvozni) tako da nemoj da brines, samo je bitno da je sve precizno odradjeno i podeseno... Ako slucajno nije, primetices po pregrevanju (desilo se i nama na nasem da je kuciste reuktora bilo malo upredno i iako je sve u njemu bilo OK unutra, pregrevao se reduktor zato sto niej bio nacentriran... kad je to odradio majstor kako treba i nacentrirao, odtad nema problema..

Nisu original. Kontaktirao sam direktno Seppi i uputili su me na Poljoservis Kljakic iz Gajdobre koji su njihovi zastupnici za Srbiju. Oni su me baš pošteno zavlačili sa informacijama. Poslao im slike svakog detalja sa pločice ne bi li znali o kom se modelu radi i onda tako s vremena na vreme slao poruke i zvao da vidim ima li kakvih informacija. Posle 10 dana dobio odgovor da čekaju katalog delova od fabrike i poziv da se upoznamo na sajmu, koji mi bez zupčanika ne znači ništa, ali hvala. Takođe tražio i informacije za čekiće koje isto nisam dobio.
Na kraju odneli kod braće Mladenović iz Krupnja. Momci baš fini i gostoljubivi, ali daleko probili rok za izradu.
Namontirali smo ih i za sada smo zadovoljni. Daleko je tiši i nema više grejanja.

Послато са SM-J510FN помоћу Тапатока

Nisu original. Kontaktirao sam direktno Seppi i uputili su me na Poljoservis Kljakic iz Gajdobre koji su njihovi zastupnici za Srbiju. Oni su me baš pošteno zavlačili sa informacijama. Poslao im slike svakog detalja sa pločice ne bi li znali o kom se modelu radi i onda tako s vremena na vreme slao poruke i zvao da vidim ima li kakvih informacija. Posle 10 dana dobio odgovor da čekaju katalog delova od fabrike i poziv da se upoznamo na sajmu, koji mi bez zupčanika ne znači ništa, ali hvala. Takođe tražio i informacije za čekiće koje isto nisam dobio.
Na kraju odneli kod braće Mladenović iz Krupnja. Momci baš fini i gostoljubivi, ali daleko probili rok za izradu.
Namontirali smo ih i za sada smo zadovoljni. Daleko je tiši i nema više grejanja.

Послато са SM-J510FN помоћу Тапатока
Sve moze da se napravi, samo ako imas prave specifikacije... Mada, posto prave uparene zupcanike, a i prenos nije bas bitan da bude u trecu decimalu tacan, sve dok jedan zupcanik pasuje tj zubi dobro nalezu jedan na drugi, sve je OK...Mislim da su i na mom pravljeni ti zupcanici kod tzv. "puskara", posto oni imaju precizne masine za sve to...Nismo ni pokusavali da trazimo nove iz fabrike a i po cenama koje sma video posle na neko holandskom sajtu (red velicine 400-500 evra jedan od dva konusno tanjirasta zupcanika cini mi se) mislim da se ni ne isplati verovatno...

malcer i tarup su nazivi koji se koriste za istu stvar u principu kod nas koliko sam ja video (mada vidim da neki tarupom nazivaju ove sto imaju male nozeve, a malcerom ove sto imaju vece cekice)...malcer potice od engleske reci "Mulch" to znaci usitnjavati u slobodnom prevodu, a tarup ne znam odakle je rec, ali me ne bi iznenadilo da je mozda nemacka ili tako nesto rec za istu stvar, mada i nemci kazu mulchen...U sustini je nebitno dal je malcer ili trup, bitno je kakve nozeve ima i sta moze da sitni...
Ovo po meni moze za travu i neko veoma tanko siblje/granje (1-2cm maksimum), to bi trebalo da moze da radi...ako ides da ga geldas pogledaj kako se okrece, jel ide lako, najbolje bi bilo da ga ukljucis na traktor i probas malo, 10-20min, pa da vidis jel nije upreden difrencijal i jesu zupcanici u redu, da ne trese mnogo i jel se ne pregreva diferencijal... Mada, kad vidim cenu, mozda i da rizikujes pa sta bude...Ovo mi deluje kao mali malcer, koji novi kostaju verovatno izmedju 1000 i 1500max, nisu pravljeni za teze i dugotrjne radove...Po meni je vise za trsku od kukuruza i biljne ostatke posle zetve...Za sta hoces da ga koristis? Ako je za grane u vocu, onda mislim da nece moci osim za nesto bas bas sitno i za zelenu rezidbu, a ako je za travu i ostatke kukuruza, psenice, soje i slicnog posle ztve, onda ce moci...Za vinovu lozu, ako je tanko sve sto se reze, bi mozda i mogao, ali je mnogo bolji onaj sa vecim cekicima definitivno koji sitni 4-5cm grane..

Koristio bih za malo zapustenije njive, kupine, mladi bagrem.Gledam ove roto malecere sa bocnim pomakom da li bi oni mogli to da odrade?

Za odrzavanje medja, tanko trnje po medjama da se skine...

Vidim da ovi mega ing cakovec nisu losi http://jugometal.co.rs/artikal/roto-mulcer/ .

Ima i tehnos, ino ali su verovatno dosta skuplji od mega.

Roto malčeri imaju multiplikator bez protočne spojke, a čekičari imaju protočnu spojku u multiplikatoru. Uz čekičare se obično isporučuje i kardan, a kod roto je to obično dodatni trošak. Uz navedeno računaj da ćeš godišnje nešto uštedjeti i na jednom malčiranju manje.
Informiraj se o najpovoljnijim cijenama kod tebe i ako razlika kod uključenog adekvatnog kardana nije veća od 300-350 eura ja se ne bi puno premišljao. Brzo će se to vratiti. Naravno, sve pod uvjetom da imaš adekvatan traktor koji može tjerati čekičar (treba nešto više snage).

Da li neko zna da li se uz INO MKM mulcher isporučuje kardan ili se dodano naplaćuje. Danas sam uzeo predračun za isti od 2 različita dobavljača, cijena je ista, ali na drugom predračunu stoji jos plus kardan oko 800€?

Послато са SM-A505FN помоћу Тапатока

Ja sam pre pola godine uzeo ino elit l190 mulčer i kardan je išao uz njega fabrički...

Desni predračun je sa kardanom dodanim na cijenu. Kardan je sa dva dupla zgloba
87a122cfa6779bd1f6092dc1d942796d.jpg

Takva je cijena i kod nas, mi smo svoj od 150cm platili oko 1200€

Planirao sam kupovinu mulčer za sebe. Da ima hidro ruku kako bih mogao i kanale raditi. Vidim neke Dabaki češke prodaje firma iz Sombora. Ima li neko iskustva?
Bitno mi je da može i granje da odradi.

Za pravi stroj uvjek vrijedi malo više potrošiti i nije mi žao.
Najgore je za tih 1000 eura dovesti loše kući.

Nazad
Vrh