Lucerka

Potvrđujem da jeste.Ne smem je ispustiti iz sortimenta jer je više neću naći.

Maticeva "autohtona" lucerka, koju cuva skrto za sebe, ima najdeblju stabljiku. Susi se isto kao i druge i stoka je vrlo rado jede. Sto se tice "Banata 2", "Osjecke66" i "krusevacke 28" to su po meni tri identicne lucerke. Nisam primetio nikakvu razliku medju njima...
Onda meni nije prodao seme autohtone lucerke. Stablo tanko, kao noge bulimične manekenke 🤣. Sreća dobar prinos.

Nisam, tebi je pripala OS 66 kao i većini jer tada nisam imao drugu.Ovu autohtonu sam imao do 2017 pa sam prešao na OS 66 i OS 99 prošle godine.Čuvao sam džak od 50 kg semena u sefu 🤣 pa zasnovao 5 k.j pretprošle godine a neću da je ostavljam za seme dok se ne razredi jer polegne pa je rizik.

Mi juce skinuli drugu,nikad gora detelina. 8 bala sa 2 kj. Kako stvari stoje bicu u debelom deficitu sa detelinom.

Ma misevi je jesenas ubili dodatno + prosle godine prskao od uskolisnih korova i sad ima za jedno pola jutra gde je maltene gola zemlja i gde po koja stabljika deteline.

To je definitivno od miševa.Ja sam trovao, ubio sam se k'o Nemac a koliko je otišlo mamaka nemam pojma, znam da je radnica apoteke čim me vidi pitala koliko ti sada treba kila. 🤣

50 kg je otislo otrova ali kasno sam bacio... setva,usluge,oranje pa tek onda doslo na red trovanje... Sta je tu je,morace se naci alternativa.

Ми смо покосили онај покушај заснивања луцерке. Од кад су кренуле температуре вегетација је експлодирала па тако и корови. Где је прво никло ту је више од хаубе на ферги. Барем да искористимо температуре да ово осушимо, а луцерка...

Nazad
Vrh