Lucerka

Ja sejem sutra,sad sam u raspravi sa ocem.njiva je pripremljena,ja bi da posejem sejalicom,predjem drljacom i povaljam,a on da povalja poseje i opet povalja,sta je ispravnije?

Ja sam danas sejao uslužno.Po meni se najlepše radilo gde je vlasnik odradio plitko setvospremačem pa potom pre setve glatkim valjkom.Prava dubina,se ušlo u vlgu ma jednom reču idealno.

Ja danas prešao drljačom 2x i 1x popreko.Posle kiše koju javljaju sutra od nedelje prelazim još 2x pred samu setvu 1x i posle setve 1x (planiram setvu oko 1 aprila)

Ja sutra sijem lucerku, odlučili smo se za drljaču, vući će je 539. Neću da nailazim sa spremačem i Zetorom, ima dosta vlage u zemlji pa bi on to ugazio preko mjere.

Potvrdjujem. Kaze jedan covek da treba ici drljacom dok ne bude dovoljno sitno i dovoljno tvrdo da mozes ici kroz njivu u papucama. Iz tvoje je ulice, ali pokojni na zalost.
Na koga misliš.

Ja sam juče 3puta prešao_Oranje je lepo izmrzlo-traktori tonu.Zato čekam i malo kiše.Neče niko pre kositi pa makar je posejao u februar.

Lucerka je inace 3 godina proredila je a nalazi se na brdu ,nekih 30 % odnela je voda .Da li bi da nabacam sad seme, ovoj inace zemlja je peskovita .

Gledam prognozu i vidim da nema nikakve kise,to mi se ne dopada za setvu lucerke.Dve godine sam sejao pod tim uslovima i opet orao pa sad evo opet po treci put da sejem.Ima vlage u zemlji ali mnogo je bolje da ga poklopi kisa.Ume da se predvoji nicanje i to mi vise uteruje strah u kosti.

Nazad
Vrh