Lucerka

Zeko to sam seme kupio pre x godina od drugara i on je rekao da je Osiječka 5 mada ja ne vidim taj tip u njihovom trenutnom asortimanu.Sve u svemu izuzetna lucerka.

Dali mi može netko reći koja je najbolja od navedenih:
Os 66
Os 88
Os 99

Zvao sam ih na institut i kaže da im je cjena 50 kn/kg i pitam čovjeka koja je od ove tri najbolja (pošto je 99 novija mislio sam da je i bolja) kaže da je ipak Os 66 najbolja ima duži vjek trajanja od ostalih a što se tiče kvalitete da nisu toliko bolje od Os 66?

Bez_naslova.jpg

Poslednja izmena:
prijatelju os 66 je stara sorta i istina je da je najdugovječnija i to joj je jedina prednost koja danas sve manje znači jel ne mož više da traje 6 godina od raznoraznih napasnika.sve ostale prednosti su na strani os 99 moderna visokoprinosna sorta koja teže poleže bude višlja ,brže napreduje itd,itd

- - - - - - - - - -

ukoliko te nešto više zanima nazoveš dr popovića na institut pa će ti on objasniti sve

Nema veze kad je sejana.Jedne godine sam u jesen, skidao samonikli ječam (ozimi).

Jel treba krenuti sa pripremom zemljista za setvu deteline,neki kazu da je rano jos uvek?
Razmisljam da prodjem tanjiracom,pa setvospremacem isprskam trefgalom i ostavim par dana tako i onda setva i valjanje,sta vi mislite?

Nije rano moze vec da se radi...
Sa cime god budes radio nemoj praviti veliku dubinu setvenog sloja to joj otezava nicanje ,ja za lucerku radim samo drljacom.

Meni se cini da je malo rano,sejao bih oko 20.Da se malo ugreje zemlja.Mislio sam da tretiram zemljiste protiv korova ali odustacu,mnogo treba da se ceka.

Nazad
Vrh