Lucerka

Da,tako obicno bude.misnjakinja i one bulke,smrt za susenje.cak smo i rasturali otkos,ali od dole se nije susila ni 1% a bili su topli dani ali hladne noci.

Ja sam moju pokosio 28. Aprila , stigla je lepo da se osuši, sva sreća sto sam tako uradio inače ostale po selu urnisao buvac i pokosili sad kad stalno pada kiša pa ne stižu da pokupe. Inače isto je bio slab prosek bala od 7-8 po jutru. Kad sam odneo bale dobila insekticid i sad lepo gura

Danas pokosio 5kj lucerke. Duplo veća porasla u odnosu na prvi otkos. Verovatno ću je prodati pa mislim da je urolam, kontam lakše će se prodati nego male bale...

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Ja kad sam kosio drugi otkos na oko je bila veća nego prvi, kad sam pograbio otkosi bili veći, kad sam izbalirao bilo više bala, ali na kraju kad sam je izmerio bila lakša par stotina kila nego prva...

Kakva je zemlja?Ako je peskovita, laganija, možda su suša i visoke temperature poslednje nedelje uticale na opadanje listova.
Jeste peskovitija i to mi se nalazi na brdu. Mada ima lucerka do moje njive druga priča. Ovo je kruševačka. Bacio sam joj oko 600kg po hektaru veštaka u setvi i plus još 100kg pred novu godinu.

Nazad
Vrh