Lucerka

Mlada posejana u aprilu je oko 5-10 cm sada.
Prskao bih imazamoks 0.6l/ha i bentazon 1.5l/ha.
Kada je pravo vreme?

Danas sam izbalirao moje ogledno polje lucerke. Posto je njiva malo duza nego sto je šira tata kosi u krug pa tako i kupi. Nisam mogao sa 100% tacnosu da procenim koliko mase je koja setvena norma dala zbog takovg kosenja i skupljanja. Ali na oko i po balama mogu reci da nema razlike u masi izmedju gusto posejane i retko posejane.

Na 1,5ha 31 rolo bala 125x125 nabijene na maksimum.

@Matić

Jedno pitanjce :)

Danas sklonio bale sa njive, krenula je lucerka ali sa njom i trava.
Da li sme onaj preparat od gore da se mesa sa fastakom i slicnim preparatima, posto ima i bube, i kada je najbolje vreme za prskanje? Da li da poprskam odmah sutra, ili da sacekam da jos malo krene?

A ja kupio panteru. Autra ako vreme dozvoli prskam, ljulj će ugusiti lucerku načisto ako ostane neprskan...

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Kako smo ovu uvezli to sam Bog zna. Ovo nije humano, hladni vetrovi sunca na kasikicu. Zadnju balu utovarili i istovarilo se 50l kise.
Starija lucerista 7,3 bale po jutru, mlada jesenas sejana posle male Gospojine 6bala. Sve odneli sleperi sa njive.

Poslednja izmena:
Jel to po vama skroz suvo kad uspete da je prodate?meni se mlada u rol balama upalila.kosena i balirana pre Djurdjevdana,doduse bilo je dosta korova.

Nazad
Vrh