Lucerka

Nije ovo kasno uopste, do 20tog je sve u opticaju, a posle tek mogu krenuti prave kise pa da se razvucemo do kraja meseca sto bi bilo jako lose. Po ovoj vetrini za 5 dana gotova, treba i skupiti ako nema rose! Nerviraju ove prognoze, oce kaki nece kaki! Jebi te se!!!

Ladno se mogla osušiti do sada ali ko bi to znao.Kada se balira sa malom presom može i malo sirovija da se radi.Kod rol prese ne sme, mora da bude suva osim ako se ne mota u foliju.Obično kosim pred kraj aprila, tada nam uglavnom nestane sena pa šta joj Bog da.
Kamarad imaš baš dosta lucerke, treba da uzmeš motalicu, istina je da su te bale manje prodajne ali nemaš brige ni sekiracije oko prvog košenja.

Mi prekljuce dovezli kuci i seno i detelinu.mada je i detelina puna ljulja iako je mlada.tek 2.godina.verovatno je bila retka u nicanju i sad je ljulj dominantniji.pojesce je junad ali pretpostavljam da nece moci dugo da traje to luceriste.

Nije to samo kod tebe problem, svuda je.Ja sam prskao Flupisorom da ga malo zbunim i redukujem pa ću videti šta kaže.

Po ovakvom vremenu gde najavljuju nedelju dana kiše,nije baš pametno.Sva će se ubalaviti.Kad smo čekali do sada čekaćemo do stabilizacije.Primetio sam da ko kosi u drugu dekadu aprila uspe da uhvati prvu ali ne mora da znači da će i ostale dobro uhvatiti.

Kamarad da li ga ubije skroz da ga nema više kada prskaš redovno?Nisam ovo praktikovao do sada a moraću ako mislim da mi lucerište traje.Obično se ljulj pojavi u 5-6 godini lucerišta a ovo se sada pojavilo u drugoj što nema smisla.

Nije izgledalo da ce bas tako biti dok i lucerka i ljulj nisu prerasli,i evo 7 dana od kosenja ljulj vec raste a lucerka ne mrda a vetar ne dozvoljava tretman insekticidom.

Kamarad da li ga ubije skroz da ga nema više kada prskaš redovno?Nisam ovo praktikovao do sada a moraću ako mislim da mi lucerište traje.Obično se ljulj pojavi u 5-6 godini lucerišta a ovo se sada pojavilo u drugoj što nema smisla.
Ne, pojavljuje se svake god. Ja sam prosle god preskocio pa zato je sada izgledalo da ce unakaziti njivu. Uvek kada sam ga radio islo je u drugom otkosu a sada sam morao u prvom.

Koliki prinos lucerke mogu ocekivati na 3 hektara u prvom otkosu(4-ta joj godina), prosušene mase ? Solidno izgleda, vec ostarila a kisa neda kositi.

Nazad
Vrh