Lucerka

gde je tu sreca? znaci da ili stagniras ili smanjujes proizvodnju a samim tim i kapital u stali
Jok, prodao jagnjad koja su stigla, i škart ovce. Svakako sam ostao jedini ludak u selu ko ina vise od 4 ovce.
Sreća je da ne moram kupovati ranu. Kada bi morao 15 aprila da kupim detelinu to bi koštalo bar 3 evra po bali, znači 6 evra dnevno plus sve ostalo. Onda bi bilo skupo.raniš, a džaba.

Trebao si i insekticid, lucerkina buba rastura!

U mladoj jesenas sejanoj nema lucerkine bube al zato je pipa trsi samo tako! Sutra prskanje, u mladoj bentazon, u matoroj stomp i imazamoks. + Lambada
Ja nisam primetio Dragane. Idu lepo ove mladje, i ova za plug krenula sad i detelina. Obićiću je sutra. E **greška ti žgadiju, prskalica najzaposlenija mašina.

Na jednoj parceli video sam ih iz stojeceg stava kako se razbaskarile, na drugoj sam morao cucnuti i cekam, kad nema da hali izlaze polako ispod lisca, pricam za lucerkinu bubu u matoroj. Kod mlade, pipa se vidi iz stojeceg stava i grickani listovi. Nikad nisam prskao u startu insekticidim ali sada mora! Zvao sam i neke organizatire proizvodnje semena isto primeceno i mora da se deluje.

Ja posejao sinoć lucerku. Nisam stigao da valjam. Jutros me deda savetuje da ne valjam zbog mogućih velikih kiša (onda će zemlja da se zbije itd).

I ja zavrsio setvu pre kise.
277541850_1002493780669762_7401021629547930829_n.jpg

Ja posejao sinoć lucerku. Nisam stigao da valjam. Jutros me deda savetuje da ne valjam zbog mogućih velikih kiša (onda će zemlja da se zbije itd).
Можда грешим
Прво би сејао дужу страну њиве
Ваљање пре и после сетве
Када бих ишао на једно ваљање то би било пре сетве на снимку види се да фергусон скакуће
Маркир прави дубљу бразду од дубине сетве, може да се наштелије плиће да иде,
Покрица се појављује кад киша падне у влажно земљиште,
Ваљање би требало радити кад је сува њива, наравно брзина кретања ваљка можда би било добро да буде мања,

Можда грешим
Прво би сејао дужу страну њиве
Ваљање пре и после сетве
Када бих ишао на једно ваљање то би било пре сетве на снимку види се да фергусон скакуће
Маркир прави дубљу бразду од дубине сетве, може да се наштелије плиће да иде,
Покрица се појављује кад киша падне у влажно земљиште,
Ваљање би требало радити кад је сува њива, наравно брзина кретања ваљка можда би било добро да буде мања,

Nisam ukapirao na kom snimku. Ja nisam postavio ni slike ni snimke od setve. Sejao sam po dužini.

Nazad
Vrh