dragan.kovacev
Član
Stariji brat obucava mladjeg, ovaj mladji je 5razred.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Posle setvospremača ću preći i drljačom sa rotorima. Da li da bacim ciklonom pre drljanja zob? Pa onda drljanje i setva. Je l u redu količina od 30 kg zobi na 70 ari?I ja sa zobi redovno u prolecnoj setvi...drugar moj je probso da u jesen poseje nesto redji sklop psenice i ondsk u prolece po toj psenici poseje detelinu,posle zetve je detelina krenula sasvim pristojno da raste i sad je to luceriste u trecoj godini u punoj kondiciji...semena lucerke je otislo oko 5kg po kj,sejano sa pneumatskom sejalicom za zito...
Kad smo kod kolicine semena,i ja koristim od 12 do 15kg po kj semena,osim kad sam sejao sa horsch ovom multipraktik sejalicom,za nju ne treba pola od kolicine koju sam koristio ranije,kod nje je ulaganje semena perfektno,sama sebi pripremi i povalja,izuzetno je precizna...i to luceriste,nije sto je moje,je najlepse koje sam video...pored dve sejalice u dvoristu nije mi bilo zao da platim uslugu,i to duplo,40e za kj...
- - - - - - - - - -
Da dodam jos,posle setve lucerke u prolece prodjem sa ciklonom za djubre i razbacam zob i to ne vise od 15 kg po kj,to je sasvim dovoljno,prva kosnja bude do 350 bala po kj..
gde je tu sreca? znaci da ili stagniras ili smanjujes proizvodnju a samim tim i kapital u staliSreća ja smanjio broj glava i nešto zasušenih jedu samo slamu, pa sad lako čekam novi otkos. U petak opskao herbicidom, greota da bude trave u lepoj lucerki.
Trebao si i insekticid, lucerkina buba rastura!Sreća ja smanjio broj glava i nešto zasušenih jedu samo slamu, pa sad lako čekam novi otkos. U petak opskao herbicidom, greota da bude trave u lepoj lucerki.
Ok moram onda I ja da prskam a mislio sam da mora detelina da bude 10tak cmNije, bitno je da ima bar jednu trolisku, a doza ce biti 0,8/kj