Lucerka

Duvao je i ovde ali nije baš suva, ipak je sinulo tek u nedelju kako treba dok su petak i subota bili oblačni.Sve u svemu jedna briga manje, ako se prognoza obistini tačno bi je iznosio napolje kao đubre što baš nemam volju da radim.Od 2014 godine ni jedan otkos mi nije pokisao niti propao ali uvek na mišiće.

Mi se sada samo pouzdajemo u pogrešnu prognozu.Prošla koja je najavljivana,nas je promašila.I sad su najavljivali sredu i četvrtak a onda još produžili.A vetar duva li duva.

Našoj ovog puta nije baš vetar osušio džigericu. Ali boljr nego da na redove kisne. Ona puna mišovkinje ponrka i krenula i da se greje, ali ima ko da je potroši.

Pun k.bala u dva ne može ni stati.Na 6 k.j okruglo 900 bala, na parceli od 2 k.j gde je čista detelina bilo 270 lepih bala a na drugoj parceli od 4 k.j gde deteline skoro i nema bilo 630 bala mešavine trave i ljulja.Nadam se da će sledeći otkos biti dosta jači, videćemo.

I ja isto valjda ce za desetak dana narasti jos malo, meni sad bas i ne deluje tako jer sam je oprskao momacki nema bozija travcica!
Dosao mi lik i kaparisao sve bale sa 15kj. pita jel ce biti bar 150/kj 😂 rekoh ja bi voleo al bice koliko bude!

Kod nas ima svega. Na jednom jutru 175 bala a na drugoj parceli od skoro 3 jutra 185. Inace u proseku sto sam balirao ove godine deteline su oko 80-130 bala na jutro

Uspeli smo da izbaliramo i donesemo juče pre kiše. Krenuo da istovaram pa kvar na traktoru. Procurilo crevo od hidraulike. Sad je pokriveno i čeka da popravimo
99bce64a83ca61138f9ec80964d47f3b.jpg
0ba640f3717020335317f13f8958330d.jpg

Sent from my motorola one zoom using Tapatalk

Nazad
Vrh