Lucerka

Pre kad detelina bude pri kraju zadnje godine bude ljulja kolko hoces, bude more mase a sad nema nista

Послато са moto e5 play помоћу Тапатока

Nego me ubiše ove prognoze, ja više ne znam koju da gledam, i kojoj da verujem
Svakako je vreme da se kosi, ima bubica kojekakvih, ne vredi sad prskati naravno, zato sam se i odlučio na košenje, pa ćemo prskati kad je pokupimo..

Sutra kažu da je moguća kiša,posle bez padavina i toplije nego danas.
Pokosio i ja jujuče,a nisam u okolini video da je još neko počeo sa tim poslom.

Ja sam video u okolini Banatske Subotice da je pokupljena za baliranje.
Kod mene je takav napad miševa da je to čudo. Nisam nikada ranije trovao, ove godine ubih se trovajući na psenici, jednu njivu lucerke trovao drugu nisam. I tu gde nisam i sad velike aktivne rupe. Moracu podle skupljanja da ih i tu trujem, a kanda ce morati u jesen redovno da to radim.

Pa nije svuda, ali svakako pre par dana je bila niža, drastično, prijalo joj sunce.. Još bi ona rasla, ali mi se ne čeka, a i kosačica se nije videla od buba na kraju, i vidim po listovima da joj nije po volji
Ne vidi se na snimku dobro, i ova ima trave, tj ljulja baš dosta, a trebalo bi da je u odličnoj kondiciji, treća godina, njiva nađubrena stajnjakom pre zasnivanja, jesenas dobila npk, ne bi trebalo da se zatravila jer nije retka u opšte, ali eto

Ja sam video u okolini Banatske Subotice da je pokupljena za baliranje.
Kod mene je takav napad miševa da je to čudo. Nisam nikada ranije trovao, ove godine ubih se trovajući na psenici, jednu njivu lucerke trovao drugu nisam. I tu gde nisam i sad velike aktivne rupe. Moracu podle skupljanja da ih i tu trujem, a kanda ce morati u jesen redovno da to radim.
E moj aco, ovu parcelu sa snimka lane 4 puta trovao, i ove godine za sad jednom.. Stras božja šta ih bude.. Usamljena je parcela sa lucerkom u tom delu, a i podalje od sela.. Ove parcele što su mi u baštama, i u ulici između kuća nisam nikad trovao, tu ima mačaka i kerova pa oni to regulišu..

Juce sam kosio, izgleda kao da je peto kosenje a ne prvo... Bice dobro ako bude 40 bala na jutru.

EEEEEjjjjjjjjjj,ove godine otišlo i đubre pa se potrovale ovce,e toliko se trgovalo sa senom ,senažom i sličnim,crnogorci pokupili sve ,a što se tiče semenske robe više se kupovalo seme trava za dvorišta nego seme lucerke.
Biće lucerka na ceni ove godine ,šteta je davati stoci ,bolje je prodati.

I ja danas omlatio sta je imalo,dosta losije od prosle godine.

Al je zato nova detelina extra za sada.

183205327_526456295022753_5919835158868984391_n.jpg

Nazad
Vrh