Lucerka

Zašto su različite gume ?Zbog nečeg određenog ili .....

Zašto su različite gume ?Zbog nečeg određenog ili .....
Nisu različite, samo ovako na slici deluje... nemam neku sliku baš odnazad slikanu
a40dd7bb2371484214557332ae148bb2.jpg

Evo slike sa jedne i druge strane ... nisam ni obraćao pažnju da ne izgledaju jednako, verovatno sočivo širokougaone kamere pravi pometnju....

Sent from my motorola one zoom using Tapatalk
8cfb8eac66d7bd4b7d22fbe94055dbf1.jpg
35f3086ac199fbb6e49465cac20fa72e.jpg

Poslednja izmena:
Pajac
Zasto toliko puno mrezice pustas?
Kako si zadovoljan sa presom,jel ima secku,koliko bala na sat moze da uradi?

Послато са motorola one помоћу Тапатока

Pajac
Zasto toliko puno mrezice pustas?
Kako si zadovoljan sa presom,jel ima secku,koliko bala na sat moze da uradi?

Послато са motorola one помоћу Тапатока
Skontao sam da sam preterao sa mrežicom kad sam završio (radilo se noću) ostalo tako od prošle sezone, zadnje sam balirao kukurzovinu za koju nije bilo mesta pod šupom pa ajde da vidim hoće li pomoći više mrežice...

U principu sam zadovoljan samo nemam sa čime da uporedim ... nisam imao rolo presu pre ove. Sviđa mi se što je jednostavna za podmazivanje, sve je pristupačno, ne zahteva puno KS, teramo je na 1400 obrtaja bez problema, može da radi i jako suvo a nisam imao problema ni sa sirovim. Ne sviđa mi se što ne vidim rolnu mrežice ako ne otvorim poklopac i treba malo navikavanja kod vezivanja mrežice. Elektromotor preko valjaka pusti mrežicu na usta komore i onda je moraš pustite 1-2 sekunde posle STOP signala da ubaci još malo mase da uhvati mrežicu. Al brzo se skonta. Sa druge strane sa tim sistemom možeš da radiš i bez kompjutera i senzora ako baš moraš (ja sam jednom otišao na njivu a zaboravio da sam pozajmio drugu kabel za napajanje sa euro priključkom i onda ili ručno uključivaj ili idi kući ... sreća pa nije bilo puno bala). I ako baš jako duva vetar može da pravi problem sa vezivanjem. Ja nemam nešto puno pa je ne teram nikad brzo, najviše što sam uspeo da uradim je 100 bala slame za 5h sa 8kj. Nema sečku jer onda prelazi potreban broj KS koji ja imam na raspolaganju.

Sent from my motorola one zoom using Tapatalk

Od sinoć je pala dobra kiša.Padala je svaki dan.Ne bi se ja toliko sekiro ali je ovo baš godina kada smo knap sa detelinom.Desi se eto u 10 godina 1x,Morali smo da pozajmimo od kolege da premostimo.Ali pored skoro 4 jutra imamo 2,5 jutra mlade koja odlično napreduje.Al treba to sve dočekati.Ali za žito pa i kukuruz je zlata vredna.

Ja sam imao na knap, čak mi je i preteklo 15-ak bala.Sreća pa smo imali silaže jer bi u suprotnom odavno kupovao lucerku a tu je onda računica do bola.

Znam,sve mi je jasno.Kad fali malo kukuruza mi je nekako lakše a deteline mora da bude ako hoćeš mleka.Nisam nikada radio silažu.Nešto deca razmišljaju u tom pravcu.Kako se silaža pokazala.Da li imaju više mleka,

Silaža je vrh hranivo.Pospešuje mlečnost i kvalitet mleka, kondiciju grla a štedi dosta lucerke, relativno lako se sprema i nema da gledaš u nebo kao kod lucerke.

Силажа је мамара код мене све више људи ради силажу. Друг има овце и већ две-три године ради силажу, ево и сад пегла прву детелину у силажу не брине оће ли покиснути. Сеје сирак, кукуруз и детелину све то силира и миксује,а овце само једу и пукћу јако мало губитка хране има.

Rade ljudi silazu, ali se lucerka nenormalno trazila. U aprilu otislo 1000 bala po 25 dinara kilo. Jesenas uzorana tako da je vise nece biti. Tesko da ce se sejati nova.

Сад један мој субјективни осећај али није исти укус и мирис млека од силаже и ливадског сена и луцерке. Имао сам прилике да пробам и уверим се.

Nazad
Vrh