alen1972
Član
U prolece krecem u akciju, bar dva hektra za pocetak da probam, pa cemo videti kako ce se pokazati. Koliko si ti placao druze seme? Uzeo bih 50ak kg za pocetak.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Smanjenjem povrsine, ulaganjem u sjeme i gnojiva je isplativije x puta od tvog dosadasnjeg nacina. Isto se tako radilo i kod mene. Sto zemlja da, to je to. Kosio povrsine i povrsine da obezbijedim za stoku. Sad sa tri puta manjom pvrsinom to radim. Ako si siguran da ces odredjene njive obradjivati bar sledece 3 godine, vrijedi i uzorati 10.15cm, cisto da se ona mahovina skine ako dugo nije obradjivano.
U pravu ste ali proizvodnja sena ne bitno da li livadskog ili lucerkinog zavisi isključivo od padavina i rezerve vlage što se ove godine poprilično loše odrazilo na proizvodnju.Prvi i drugi otkos su dali pristojnu količinu dok treći i četvrti gotovo ništa.Da nemam zasejane ozbiljnije površine ne bi imao dovoljno za sopstvene potrebe.
Ali si zato ove jeseni silirao kukuruz kvaliteta i prinosa kao srecnih godina.
Postoji nesto kao "petarda", to sam skoro video kod coveka. Moze se naci u poljo apotekama i kaze da je cena 120 din.Drugari,jel ima neko savet sta raditi protiv krtice?sjeba mi jesenas zasnovanu parcelu.i to uhbatila jedan trag i ne pusta ga sigurno 200 metara.
E to ti je već loto.A u koju da ubacim?brat bratu ima preko 100 rupa u tom jednom tragu.