Lucerka

Prošle jeseni sam posejao Os 66 sa setvenom normom od 9,5 kg/k.j.Sa te parcele je skinuto seme ove godine i ne fali joj ništa sem naravno dobre kiše kako bi 4 otkos narastao.

I ja danas kosio 4-tu mladu....ambroziju.Pocela da raste od prosle kise ali bih je ugusila ambrozija pa je pokosio.Sutra jos 2h jer je pocela da cveta a ostalo cekamo.

Послато са LG-K420 уз помоћ Тапатока

Imam ...skino sudanku dvaput a od trece nece bit nista pa bih tu ...dvoumim se jos izmedu lucerke i crvene djeteline (lucerka nece bas svagdje kod nas da uspije)

Mi jos nismo ocistili al na oko 350kg/kj.
Neka slika iz vrsidbe.
slike.php
[/URL] [/IMG]

Završio doradu.350 kg/k.j očišćene.S' obzirom da je seme sa parcele koja je zasnovana tek prošle jeseni sa setvenom normom od 9,5 kg/k.j semena zadovoljan sam.

Dobro je bilo i ovo.Proletos počela da se suši zbog nedostatka vlage a čaure sa semenom imala je samo na vrhu dok dole ni listića.

Ja koji radim lucerku zbog semena ,ostavljam je u prvoj godini ako je jesenja setva.Lucerka koja je zasnovana u jesen 2014 do sada je dala oko 1300 kg semena po kj u tri godine .Ove godine je najslabija 270 kg/kj .

I kod nas rijetko ko da je kosio ili ce kosit 3 lucerku....vidim da je u kikindi bilo ceste kise cim je 4 pokosita a krece i 5....ovdje ko pokosi 3 ima da bude presretan

Kod mene krenule ko lude nadam se masi kao u prvom kosu.Hteo sam da pokosim pa da krene sve jednako ali mi se nije isplatilo.Sad neka ima maune...mozda je i ovrsem :D

Послато са LG-K420 уз помоћ Тапатока

Nazad
Vrh