Lucerka

Kako ta izgleda trenutno?Ovde je treći otkos poprilično bio mršav.

Sa 13 jutara 48 bala 120*120.. strasno...

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока

Lucerka voli kišu kao i sve ostalo.Četvrti otkos se neće kositi ako ne pokisne.

kod nas ,cetvrti otkos, kao i treci preko 100 bala,a kukuruz siliramo visine 2-3 m.ali bez klipa tj.klipica ima mozda 10 posto,otkud tolko deteline na ovu vrelinu nije nam jasno. Da napomenem da je sad druga god.I jos ako i to nesto znaci isli smo svinjskom osokom 2 puta.

Poslednja izmena:
Ja sam juče moju uspjeo da skinem i to velikom mjerom zahvaljujući našem članu gospodinu Matiću koji nas je nesebičnim savjetima spasio .iz tog svega se izvuklo 840 kg sjemena sa 2 jutra

Evo malo slikica
16556a755bb606fca8316833fdd671c2.jpg

Poslano sa mog LG-M200 koristeći Tapatalk

Poslednja izmena:
Ima li sanse da prezivi ovu susu lucerka sejana ovog proleca ?? Prvi otkos nekih 150 bala po hektaru, drugi tek sad da pokosim ali vrlo slabo ima mozda nekih 15-20cm visine. Nismo odavno imali ovakvu situaciju sa mladom lucerkom.

Pankin nema na čemu samo nisam ja nikakav gospodin.Prinos je na ovu godinu više nego odličan.Jeste videli koliko znači fiksno donje sito?
IMT577dv ne bi trebalo ništa da joj bude.

Koje donje sito ste koristili?? Za moj kombajn imam od 3mm donje sito, broj obrtaja 1350 ili 1450, a i blinda na prvi dio bubnja, jer bi ispadali neovrseni kroz zice od korpe, i to je sve, kolega godinama tako radi.....

Ima li sanse da prezivi ovu susu lucerka sejana ovog proleca ?? Prvi otkos nekih 150 bala po hektaru, drugi tek sad da pokosim ali vrlo slabo ima mozda nekih 15-20cm visine. Nismo odavno imali ovakvu situaciju sa mladom lucerkom.

Kod mene slićna situacija.Ne znam da li će prorastiti ako padne nešto kiše.jer tu nema šta da se kosi.

Kod nas je najbolje kukuruz ali da pokisne bar jednom na kako valja. Imam sad jednu parcelu posejan kukuruz na lucerku, ono je tiha jeza na sta lici.

Послато са GT-I9506 уз помоћ Тапатока

Ja takođe imam jednu takvu parcelu.Kukuruz je tamo odavno žut k'o pokojni teča.
Inače danas krenuo sa doradom.

Poslednja izmena:
Ove godine nisam doradivao lucerku, samo rauolu za zelenu gnojidbu, lan, grah.....pa ostane jos jecam

Razmisljam da posijem lucerku imam jos sjemena os 66, koliko kg treba za hektar ili jutro????

Nazad
Vrh