Lucerka

Oborio polovinu parcela danas.Druga polovina kada se dobro prosuši jer je u pitanju jesenja setva pa da ne napravim harakiri.

Cale danas pokosio jednu njivu 1ha, razmisljamo da li da kosimo i ostalo. Seno je na izmaku a javljaju na ovim sajtovima za subotu opet mestimicno kisa pa od utorka opet svaki dan kisa.

Mi nismo mogli vise da cekamo,danas smo pokosili 2,5h pa kako joj bude.

2yvw4t5.jpg

Sta da se radi...sutra skupljam ostalu sto sam pokosio a za ostalo kosenje videcu jos sta i kako..Bar sam probao rolo presu i mogu vam reci da je gospotska radnja a ne natesanje sa glotom...ceo red od 4 otkosa u jednu ipo balu.Sve sam odradio.

Ja cu sutra da kosim,pa kako joj bude.Gubi kvalitet i ako se ne pokosi,pa i ako pokisne malo,dodje na isto.
Neko kaze kisa za vikend,neko kaze nece,Kimi se ne javlja,pa sam odlucio da rizikujem.Uostalom,nas posao je takav-navikli smo da rizikujemo.

Muke zive, zemlja prepuna vode, ako udjem sa traktorom u njivu kanali ce da ostanu, ako udjem sa samohodnom trava smrsena tek tad nastaju muke, cekam dok ne osusi pa sta mu Bog da.
Najgore senjak skoro prazan

Drugar uradio senazu od lucerke, iskoristio par dana lepih...
Ja svakako radim od graska, da sam znao za ovu propast ne bih razmisljao ni sa lucerkom

Nazad
Vrh