Lucerka

Imam negde sliku.Pokušaću da pronađem a u pitanju je Fella 330 RDF.

Ok video slike kako izgleda. Moja je malko drugačija kao ratkova nadam se dobrom radu. Mora raditi bolje nego lifam sunce, koje je do sada.radilo.

Ja u sredu rasturam otkose, mora se odlepiti od zemlje da dobije lufta i ne povlaci vlagu. Ako posle toga pokisne ponovo onda je za sigurno losa roba a mozda i za bacanje.

Kod mene je palo mnogo kise, i jos uvek pada i ko zna do kad ce, a trava povaljana od snega..
Od vlage vec pocela da smrdi i truli

I ja sam probao sa suncem da okrenem svaki otkos posebno..al to izbrljavi do zla boga,napravi one lutkice tj gomile,uplice,zaplice..pa kad treba skupljati na otkose to je ne daj boze..meni se to nikako nije svidjalo e a nozda i nisam znao da nastelujem dobro mada sam razne kombinacije probao..posle mi se pokazalo bolje da ka spoljbim delovima njive prevrcem samo po dva otkosa,pa kad se prosusi onda takva dva na jedan..ako ste me skapirali..

Za 250e obavlja odlican posao.
fcf82f7dafb9b888ea269b7707d8c64b.jpg

Послато са HTC Desire 825 уз помоћ Тапатока

Kod nas je ovdje opsta kriza za sijeno....stoka se jesenas rano uvela u stale a od ovih kisa rijetko ko ih izvodi na pasnjak...evo..i ja sam nesto bala kupio..1.5 evra po bali
Djeteline pristizu za kosidbu al pitanje kad ce se moc u njivu,i ove godine necu kosit djetelinu dok sva ne iscvata

Moje kravice sibaju od 1.Aprila redovno na pasnjak.Tusiranje svaki dan:)

Послато са LG-K420 уз помоћ Тапатока

I ja sam probao sa suncem da okrenem svaki otkos posebno..al to izbrljavi do zla boga,napravi one lutkice tj gomile,uplice,zaplice..pa kad treba skupljati na otkose to je ne daj boze..meni se to nikako nije svidjalo e a nozda i nisam znao da nastelujem dobro mada sam razne kombinacije probao..posle mi se pokazalo bolje da ka spoljbim delovima njive prevrcem samo po dva otkosa,pa kad se prosusi onda takva dva na jedan..ako ste me skapirali..
Hoce da pravi gomile i da uplete u prvoj i drugoj travi, posle kad je manji odkos skupi lepo na redove ako skupljas po dva otkosa.
Inace sto se tice tog "prevrtanja", ne svidja mi se

Kako funkcionišu inokulanti u lucerki? Koliko zelena može da bude da bi funkcionisalo? Kako se nanosi i koliko pre baliranja?
Već za subotu najavljuju opet kišu pa da radim što pre mogu ...

Послато са SM-J320F уз помоћ Тапатока

Verovatno je dosta kalirala.Vidi se da je detelina prva liga jer je druga već narasla.Ja ću u četvrtak jer javljaju kišu za vikend.

Nazad
Vrh