Lucerka

Imam jedno pitanje ,sta mislite sta bi valjalo uraditi dvoumim se izmedu tri resenja imam bastu pola jutara posejana graorica i ovas mesano to se kosi za seno pitanje je sta posle posejati postrno soju , kukuruz ili ponovo grahoricu pomesanu sa lucerkom jer svakako mislim tu sejati lucerku dali bi bilo ista od ove kombinacije oba useva u pocetku su dosta kilavi makar jedan odkos da imam ove godine a iduce vec imam pun rod lucerke. Sa sojom i kukuruzom tek na prolece cu moci sejati lucerku , mozda kasno u jesen ako bude dugacka .

Kada pokosis tu mesavinu grahorice i ovsa pitanje je koliko mozes kvalitetno spremiti zemlju za sejanje te druge mesavine. Kada bi eventualno setva uspela sigurno bi imao jedan otkos do jeseni, a u prolece bi redovno kosio. Lucerku u principu mozes sejati cele godine samo je pitanje priprema zemlje i potrebna kolicina padavina.

lucerka se po pravilu seje izmedju dve Gospojine ,znaci u Semptebru,tako da ces imati vremena da lepo spremis zemlju.

Imate li neki kontakt telefon za uredjaj za inokulante?

Послато са LG-K420 уз помоћ Тапатока

Ja takodje sejem izmedju dve gospojine. Do tog vremena se lepo sredi zemlja posle strnista. Prolecnu izbegavam zbog napada buvaca i korova.

Jos lepse se sredi na suncokretista i to teskom tanjiracom 2x

- - - - - - - - - -

Neka slika iz prve ture...
3e05e6548306786.jpg
[/URL] [/IMG]
33e13c548306787.jpg
[/URL] [/IMG]
54523d548306788.jpg
[/URL] [/IMG]

Moji radnici su kao Splinteri :haha:
7ba685548306789.jpg
[/URL] [/IMG]

Danas izbalirali i pokupili 2.5ha posluzilo relativno je suva ali sam ipak prskao ispred prese inokulantom. Nadam se da nece biti problema.
Sutra ako nas posluzi vreme jos 1,5ha, valjda ce se suzdrzati kisa do 15-16h:osmeh: Imam jos 1ha koji nije pokosen i ko zna kad ce, prakticno tu gubim 1 kosenje izgleda

Nazad
Vrh