Lucerka

Samo da ne polegne i ja cekam za ostalo pa kako joj bude.Ne valja nikako.

Послато са LG-K420 уз помоћ Тапатока

Mi pokosili pre prvog maja jednu malu njivu 30a ona je najblize i tu izvlacimo osoku kad nema gde drugde preko zime. Izasla bas velika nije mogla da se prosusi i na kraju skupi u sredu rinfuz par sati pred kisu. Cisto da ne zaboravimo posle toliko godina kako se radi seno rinfuz :osmeh: A ima da se kosi jos 3ha a nikako ne javljaju neko dugorocno odlepsanje. Koliko moze da ubrza proces susenja rasturac otkosa ??

Kao sto vec Matic rece, bez sunca se nece osusiti...
lnace po mojoj nekoj proceni razlika u susenju lucerke razbacene rastresacem je velika, cak mozda i jedan dan.

Послато са SM-J710F уз помоћ Тапатока

Ubrza 3 dana ali sto rece Matic bez sunca nista.Komsija radio sa rasturivacem i pokislo sad je sva crna dok u otkosu malo bolje izgleda.

Zelena može da kisne par dana bez ikakvih posledica po kvalitet ali kada kiša pretera i počne da balavi i plesnavi od dole ne valja.Kod prvog otkosa uvek je borba sa vremenom a treba imati i dosta sreće.

Moja pokosena pre kise i evo dobila ovi dana lepih 40litara al tako je bilo i prosle godine pa joj nije bogzna sta falilo :)

Poslato sa FRD-L09 uz pomoć Tapatoka

Ja planiram u sredu da kosim,i ako stignem taj dan cu odkose da rasirim po celoj povrsini sa sunce grabljama.tako jos nisam radio ali ocu sada da izprobam

Zanimljivo_Ovo stvarno nisam znao da je moguće sa suncem.Nemam sunce grablje,radim sa balerinom koja može da širi i skuplja.

Okrene se naopako i onda siri otkose. Mada mi se vise svidja balerina kako radi.

Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока

Sa sunca na balerinu sam presao i ja jer bolje skupi, ujednacena je masa svuda.Pogotovo kad duva vetar pa pocne sunce da dize masu i pravi gomile pa kad uleti u presu...

Samo kada sam se rešio sunce grablji.Balerinom možeš da radiš u svim mogućim i nemogućim uslovima.Jeste luksuz koji košta ali vredi.

Nazad
Vrh