Lucerka

Kod mene krenula ovih dana.A posto sam jedini u okolini nadam se da cu rasprodati sve.Velika je potraznja kod nas cak snabdevam i poljo apoteke.To bi mogao i ti da uradis....

Poslato iz ravnoga Banata

Navikli na sortu Banat a ja imam Osiječku koja u apoteci prelazi 900 rsd/kg.Sklopio sam ugovor sa generalnim zastupnikom Os semena pa od ove godine svo seme ide njima.

Navikli na sortu Banat a ja imam Osiječku koja u apoteci prelazi 900 rsd/kg.Sklopio sam ugovor sa generalnim zastupnikom Os semena pa od ove godine svo seme ide njima.
Koja je razlika izmedju te dve sorte?Ovde svi imaju Banat..A i to ti je dobro sa semenom pokupe sve i gotovo a ne ovako da se natezes cele godine..

Poslato iz ravnoga Banata

Slične su samo je Os za nijansu niža mada koliko sam primetio kondicija i krajnji izgled isključivo zavise od kondicije i kvaliteta parcele na kojoj su lucerke posejane.Zbog tog natezanja sa semenom sam i pristao na ugovaranje proizvodnje.Odnesu sve,plate sve odjednom i šlus.

Moje skromno zapazanje da se banat vise svidja nama na oko nego govedima,..imao sam i tu neku malo nizu i malo tanju i ona je davala isto bala po kj kao i banat,i goveda radje jedu,neko mi je divanio da je ukusnija i ima vise proteina i sta ti ja znam..u svakom slucaju ne bi ja bezao od takvog semena..i ovako na vasaru kad ih pitas jel to banat oni svi da naravno,a nemaju pojma koja je..samo kad ona nikne lepo i kad nema viline kose sve su one dobre..

IMG_20170306_095534_zpsnmaeai3z.jpg

IMG_20170306_095507_zpsevut8czg.jpg

IMG_20170306_095457_zpsoidyactn.jpg

Jesenja setva između Gospojina.Setvena norma 9,5 kg/k.j.

Гледам на фб групи добра земља доста њих ваљају луцерку кембриџ ваљком....за мене је дрљача неприкосновена...

Nazad
Vrh