Lucerka

U vezi sejanja lucerke..ja sam lane pored moje sejalice koja seje u gram tacno platio komsiji i to debelo da mi poseje sa horshovom sejalicom..vucna sa svim onim cudima ispred i iza setvenog dela..ja vam ne mogu opisati kako je ta lucerka nikla i kako ona sad izgleda i kako imam lep prinos..nema lepse u selu..a nista sem sejanja nisam menjao u odnosu na druge parcele,cak sta vise ni gram djubriva,prilicno losa priprema..al svejedno ona je ko lutka..sejalica ubija koliko je dobra..el kontrola,pripremi sebi,povalja iza sebe..ne halim para koliko sam zadovoljan..pa vi procenite jel bolje rasipacem ili platiti takvo nesto..ipak je to kultura za narednih bar 5 godina..

To se kod nas kaže, potrefila se godina.

Ne vredi pokrivanje.Od 4 do 6 je uneto u šupu a radar sam pratio celu noć.

MORAM DA POHVALIM (OVAKO JAVNO) ČLANA Dulkaarpad zbog toga što mi je POKLONIO I POSLAO 20kg semena Lucerke za predstojeću jesenju setvu !!!!::super::
Još je i poštarinu platio...
::svaka cast::
Arpad, da si mi živ i zdrav i svi tvoji ! ! !:ppozdrav:

Pre dve godine mi ukradoše krave, i on mi je tada napisao da hoće da mi pokloni seme Lucerke kada budem odlučio da posejem na ono jedno jutro što imam i tako mi pomogne...
Sada, posle dve godine, čovek se setio i ispoštovao me...
Ne znam više šta da napišem o ovome Članu i Čoveku...
Njegovo delo govori više od reči...
Pozdrav...

Naše seme lucerke ,danas putuje ne dorađeo,pošto ga orgabizator proizvodnje svakako dorađuje .Prinos je u proseku bolji nego prošle godine

Jel kasno sad da se ostavi lucerka za seme? Elem,bio sam na moru i malo sam zakasnio da pokosim jednu malu parcelu,a eno je cvetala samo tako..

Javiću kada bude.
Kiraj jel organizator plaća seme na osnovu procenta čistoće ili je odredio fiksnu cenu i ide tel kel?
Sremac kasno je za to.

Nazad
Vrh