Lucerka

Treba da se seje lucerka, ali stajnjaka nema, sta baciit od djubra? da li, koliko zaorati? itd...

Predveče oprskao lucerku za seme sa Diqua Top-om ,2 litre po jutru.Lucerka je dosta prorasla,ima semena ali bliže zemlji. Slika je lošija.

screen capture

Ne znam.Ljudi sa kojima radim su nabavili ovo.Prošle godine im se pokazao kao dobra zamena .

da orem odmah ili da cekam kada se bude sejalo?... a orao bih sada jer je bilo kise pa je lakse za rad, pa da prodjem jednom drljacom pa da saceka kraj avgusta....

da orem odmah ili da cekam kada se bude sejalo?... a orao bih sada jer je bilo kise pa je lakse za rad, pa da prodjem jednom drljacom pa da saceka kraj avgusta....
To sve zavisi od zemljista kakvo je kod tebe ,kod mene je zemljiste takvo da ne moze da se sitno uradi odmah posle oranja a lucerka trazi sto sitniji setveni sloj.
Ja bih na mom zemljistu uzorao sad i poravnao kao sto ti razmisljas ,pustio da ga malo upece sunce i jos ako padne i koja kisa eto ideale za spremanje.

Ja kad sam sejao prvo sam duboko uzorao, posle prve kise podrljao, razbacao vestak i jos dva puta do setve drljao, povaljao glatkim valjkom pred samu setvu i jos jednom posle setve.

Od mene si kupio seme.Ja ću takođe da spremim jednu parcelu za jesenju setvu.Ići će tanjirača umesto pluga jer je suvo i tvrdo.

Biće semena.Koristim stajnjak a može i mešano veštačko đubrivo pod brazdu.Količinu ti ne znam reći za tvoj tip zemljišta ali ne moraš nikakve astronomske količine jer uvek možeš dodati od gore i preći drljačom.

Lose mesto, uglavnom je udavila voda :sjasi:...

Jos nesto da pitam, cini mi se da je neko napisao da stavlja jednu petinu bese crvenu detelinu, i da je onda manje korova, jel to radi radnju?

Jos nesto jel sejao neko lucerku ciklonom nekako? :ideja:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh