Lucerka

Ok to mi je sve jasno ali hteo sam samo videti u kom stadijumu je biljka, koliko zrelih mahuna, koliko zelenih otprilike, posto nismo u istim krajevima ja sam na jugu srbije i malo veca nadmorska visina tako da ne stize drugi otkos u isto vreme pa reko ako nekome nije tesko kad krene da prska nek poslika.

Za nekoliko dana skidam treći otkos lucerke. Koji je savet, čime prihraniti nakon sklanjanja, i da li uopšte? Možda se uhvati još jedno košenje.

Jos jedno ce biti sigurno. Ja kasno u jesen ili rano u prolece razbacam bar po 100kg 3x 16 po kj. To samo na starije deteline kad su u cetvrtoj, petoj godini, ali zato pred setvu ide 300 kg mesanog po kj pa je mirna tri cetiri godine.

Ovoj mojoj je druga godina. Dobro je nađubrena pre setve. Samo se sad razmišljam da li nešto razbaciti ili isprskati sa nekom prehranom. Hvala na savetu.

U cetvrtak uvece pokosio 5.5 kj a za sutra javljaju kisu ::jako_besan:: pre podne cu skupiti na redove,ako bude kise da makar nesto malo od dole da sacuvam od previse vode,pa cu posle kise preokrenuti dase susi ::jako_besan::

Pokupi večeras na redove i ujutro baliraj komotno jer kod takvog kupljenja ne bude mokra kao kada se kupi rano ujutro.Ja sam pokosio u Sredu,sinoć pokupio i jutros u pola 10 izbalirao_Odlično je ispala.

Velika je povrsina. Tesko ce 5.5 jutara uspeti da pokupi, a da ne pocne dok je jos uprzena. Ako ceka da padne vlaga na kraju ce biti mokra.

sad cu ici u obilazak da vidim na sta lici.kosacica je sa 4 diska,slaze u dva reda,ali bila je dosta visoka nisu bas tanki redovi.u petak bilo oblacno nije se nista susila,juce i danas przi sunce.odoh da vidim pa cu okinuti po koju fotkicu :cool:

Imam neke sipove matore iz 90ih dobar je kvalitet ali hoce da gomilaju i da guse,mislio sam da u onom krivim delu gde se savija nosac sunca da odgore zavarim lim tako ne bi seno moglo da prodje gore sta mislite?

Kada i cime prskate detelinu od korova,imam jednu ovogodisnju,posejana na ledini pa imam problema sa korovom,ovih dana treba da se uradi drugo kosenje

Nazad
Vrh