Lucerka

Sve zavisi..nekad nocu rose nema do 2 3 ujutro,a nekad ujutro do 10 bude ko kisa da je pala..zavisi kohi je mesec(nije isto maj i avgust),a i da li je njiva na ravnom ili neki breg ili do kanala.. Sve u svemu nekad vako nekad nako...

Mi danas izbalirali i doneli 2 kj 360 dobrih bala i meni na ovoj njivi najbolje do sada a pre neki dan na drugoj najgore 5kj 400 bila niska i procvetala

Koliko stete moze da bude prilikom baliranja presusene lucerke ?? Izgleda da cu morati sutra da izbaliram 1ha. Trebali veceras ali smo naboli gumu. A ne volim da radim po polju praznikom, a bice presuvo u sredu.

Pa manje od jedne bale po aru, iz mog iskustva nije bilo, cak je jednom dobra kisa zalila( A obicno kazu da kad padne kisa na pokosenu kulturu da 1/3 nema) imao sam 1.4 bala po aru.... TO je opet moje iskustvo...

Koliko stete moze da bude prilikom baliranja presusene lucerke ?? Izgleda da cu morati sutra da izbaliram 1ha. Trebali veceras ali smo naboli gumu. A ne volim da radim po polju praznikom, a bice presuvo u sredu.
Steta moze biti jako velika moze da se desi toliko da se izlomi i otrusi da nema jednog lista i onda ostaju samo stabljike ostrije i od cackalica pa goveda nece da je jedu podrani ujutro po rosi je izbaliraj i nema problema!

Toma je u pravu, a predpostavljam da znas da se balira kad malo ovlazi.... I da ti je zelena a suva, kada je baliras na suvo sve je ocukas, osim za prostiranje za drugo i nije...

Pa znam bas zbog toga sam I primoran da radim sutra na praznik. Jer bi bila presusena da je ostavim do srede ujutru. Da nije bilo defekta sa gumom zavrsili bi veceras sve. Ali jbg stara guma bilo je pitanje vremena.
Mi nismo zadnjih 5-6 mozda I vise godina imali problema sa previse suvom lucerkom, zadnji put je steta bila oko 50% otpalih listova pa je ipak nekako stoka pojela.

Danas pokošena detelina III košnja.
2hsadc8.jpg

I pogled lep i lucerka lepa a vala i chirokana :D

Послато са LG-H815 уз помоћ Тапатока

Nazad
Vrh