lubenice i dinje

ja sam moje sve ocistio. imam jos nesto sejanca i to je do vikenda gotovo. imam fantastican rod.skoro 40t po jutru. poceo sam da berem pre vidovdana, dok je bila dobra cena.sejao sam top gan, vasko i staru fantaziju. za mene je ova godina bila vise nego dobra.

Ja imam 4 lanca ukupno,za sada nisam jos ni pola obrao,a svaki dan berem oko 4t.Tih 2 lanca pod tunelima su pri kraju ali ima jos dva nepipnuta.Za sada cena na veliko je od 12 do 15 dinara
2n0tt36.jpg

1zfkmep.jpg

oixkkh.jpg

Da li neko moze da mi da odgovor na ovo pitanje? Zbog cega je ovolika razlika u izgledu i ukusu izmedju ovih dinja koje su sejane iz iste kesica Sembol F1? Ove mrezaste su mnogo ukusnije od ovih glatkih i dostizu mnogo vecu tezinu oko 2,5-3 kg u odnosu na ove glatke koje jedva da dostizu 1-1,5 kg? Da li je moguce da u pakovanju (500 semenki) postoje 2 vrste semena ili je mozda nesto drugo u pitanju?

img20130729151213.jpg

Apsolutno da je do semena. Ja recimo imam potpuno istu situaciju, samo je sorta Superstar, i ne samo ove, svake godine je tako.

Apsolutno da je do semena. Ja recimo imam potpuno istu situaciju, samo je sorta Superstar, i ne samo ove, svake godine je tako.

Da li si probao nekom da reklamiras ovakav slucaj jer ocigledno je da je problem u ovima sto pakuju seme.Meni je odnos 50/50 % ,s' tim da ove glatke dinje nece niko da kupi i imaju ukus kao tikva.

Pošto bostan ovih dana na veliko. Imam ponudu 8 dinara. U pitanju su sorte top gan i farao. Top gan mi stiže za vikend, a farao iduce nedelje.

Da li si probao nekom da reklamiras ovakav slucaj jer ocigledno je da je problem u ovima sto pakuju seme.Meni je odnos 50/50 % ,s' tim da ove glatke dinje nece niko da kupi i imaju ukus kao tikva.

Nisam o tome ni razmisljao jer je udeo takvih dinja kod mene plafon 10 %. Ako je kod tebe odnos tako veliki, bogami stvar je ozbiljna, jer takve dinje prakticno niko nece da kupi. Em su skroz bez ukusa, em ruzne na izgled.

Evo i mog bostana ima ga jos po malo rod je bio dobar cena: Nesto je otislo po 20 ostalo po 15 i 13 din za kg dinje 50-60 za kg .Kakve su bile kise u pocetku bostan je bio odlican Lubenica jeftinija od pakle cigara...
5frxiv.jpg
14wc1v6.jpg
28a1an8.jpg
nnpnjb.jpg

- - - - - - - - - -

ogylxe.jpg

Nazad
Vrh