lubenice i dinje

Zanima me sta jos, sem nedostatak vode, moze biti razlog da bostan nepravilno raste? Imam problem sa tim

Oprasivanje najcesce treba ubaciti na hektar 3 kosnice, imam i ja krivog bostana a nece jos stici do Ilindana se nadam jedan deo .. Losa ova godina za lubenice malo sunca kod nas mnogo oblacnih i kisnih dana valjda ce ga sad ugrejati

Kod mene ga ima malo manje nego prosle godine,ove vreme mi taman dobro dodje zato sto mi taman sve stize polako i taman stizem da ga oberem,ali evo danas kada sam brao vec je tpo gan dobio fleke od sunce,pa sam najvise taj i brao. Cena za sada na veliko je 18 dinara

Počele vreže da padaju na bostanu kod brata, jel imao neko taj problem i šta činiti.
ako su plodovi veliki i ako nema sistema za navodnjavanje jedini uzrok je susa koja trenutno nastupa u srbiji,posle kisnog i veoma neugodnog juna na red je dosla susa,sada lubenici treba najvise vode jer ima idealne uslove za rast i meni se vrez uvrce preko dana a ujutru i uvece je dobar i to nije prvi put da je tako u principu svake godine je tako jer nemam sistem.sada su mi lubenice od 3-5 kg a stare su oko 10 dana nadam se da ce izaci bar po 8-9kg za nekih 15dana jer ima vlage i uradjeno je sasvim dobro a pre par dana sam ubacio creva na ovaj mladji bostan koji sada formira plodove i njega cu zalivati videcu sta ce biti za sada je veoma dobar ima vlage do folije a zalio sam ga dva puta nisam do sada zalivao ovo je prva godina.

Ali taj tvoj bostan jos nije za branje pa i moze da se zaliva koliko oces,problem je sada kod ovog sto sada stize,ako se sada zalije automatski mu se i zrenje produzava,a to mi sada ne treba,bolje da ga prodam po lepoj ceni i da se osuse vreze,nego da forsiram vreze pa da ga dajem po 5 dinara

kod nas u kragujevcu je trenutno 20din na kvantasu a 30 na ulici.neznam kako vi prodajete verovatno na njivi?najbolje prolaze preprodavci uzimaju skoro pola a nemaju veliki rashod.ove godine nadam se cena nebi trebalo da padne kao prosle godine jer je bostan podbacio a i mnogi su digli ruke od njega jer vec 10godina ista cena.

Nazad
Vrh