indoor
Član
ja sam uzeo. cene su slicne kao i prosle godineLjudi jel kupovao ko seme koliko su cene ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
ja sam uzeo. cene su slicne kao i prosle godineLjudi jel kupovao ko seme koliko su cene ?
sejem 2 jutra stare fantazije,2 jutra vasko i 2 jutra topgana. to iz rasada. i radim 3.5 jutra vaske i 3.5 jutra topgana ali direktnom setvom iz semenke isto pod tunel i 3 jutra dinjaIndor sta sejes ove godine pod tunel,ako bude susna godina kao 2012 treba posejati malo vise lubenica.
uglavnom radim tunelsku, a pre kad sam sejao i bez tunela,sejao sam brimos i citirxKoju dinju radite,odnosno koja vam se pokazala najbolje,za proizvodnju beztunela?
sve zavisi od godine,a svaka je drugacija.obicno je to ovako. setva krajem marta,a iznosenje krajem aprila.Kad po tebi indor za obicnu proizvodnju bi trebao da sejem i iznosim na otvoreno?
Folija: 90 kg po ha a jedan kg je oko 250 din(ako pokrivas tunelima dodaj jos 90 kg na predhodnih 90),seme: 4-5000 po ha ,cena 1000 kom okvirno 50 evra,djubrivo 300-600 kg po ha,sistem kap po kap oko 6-7000 m,1m duzni 7 dinara,dizel,benzin za navodnjavanje u zavisnosti od godine,bez 100 l po ha ne racunaj,radnici za rasadjivanje 5-6 po ha (1 dnevnica 1500-2000din),postavljanje folije(ako nemas svoju masinu 50 evra po ha),secenje-branje 500 din po toni,odnosno 5000 din po vagonu,dodaj tome dizel za transport,jos po koju dnevnicu za borbu protiv korova(medjurednu),i jos po nesto,ako iskrsne....Pitanje za indoora i ostale bostandžije. Kolika su okvirna ulaganja u 1ha lubenica, mislim na sve od nabavke semena pa do plaćanja radnika za berbu?