LTZ

Pozdrav kolege imam nesto da vam ponudim ako nekog zanima skinuo sam sa jednog ruje prednji most sa tockovima,posto sam namestio diferencijal za prednju vucu ovaj mi netreba pa ako nekog zanima da kupi nek mi posalje ponudu dacu ga posto zasto

Ako sam te dobro razumeo,umesto originalne prednje vuce si ubacio diferencijal?Od cega je diferencijal,i imas li koju sliku kako si to uradio?

Neee sa drugom sam radio jednu prednju vucu,skinuo sam obican most solo,a ubacili duplu vucu pa njemu ne treba pa ako moze da se proda nebi bilo lose :)))

Cini mi se da sam u nekoj temi procitao da LTZtraktor ima na servo volanu cilindar kome klipnjaca izlazi na oba kraja.Molio bi ako neko od vlasnika moze da uslika i da okaci slike. T-40 nije to znam. Jedino ako je na novijim traktorima.

Danas sam rasturao kompletan stub volana do najmanjeg dela,kompletno pranje,zamena gumica i ventila,kao i zamena ulja-i da dodam da nisam uspeo iz prve da ga dovedem u radno stanje,tako da sam proverom pritiska sistema,kao i podesavanjem one"specijalne"matice sa 4 pocetka,uspeo da podesim da volan ide u mestu jednim prstom,kako u jednu,tako i u drugu stranu bez lufta...i jos da se zahvalim clanu Zombie na slanju pdf-a,ali uspeo sam i bez toga,mada cu skinuti i iskopirati...nek se nadje.

Srdjane koje si ventile/ventil menjao?
I koja je ta matica sa 4 pocetka?

---------- Poruka napisana u 23:29 ---------- Prethodna poruka je at 23:18 ----------

Da se ispravim samo na post sa par strana unazad,za novi tip pumpe se pritisak na volanu steluje na 110-115 bara,a za stari 70-80.

Srdjane koje si ventile/ventil menjao?
I koja je ta matica sa 4 pocetka?

---------- Poruka napisana u 23:29 ---------- Prethodna poruka je at 23:18 ----------

Da se ispravim samo na post sa par strana unazad,za novi tip pumpe se pritisak na volanu steluje na 110-115 bara,a za stari 70-80.
ventil deobni,a pre 10 godina je menjana pumpa,stavljena veca,i nije tacno da ide veci pritisak na njoj,time se dobija samo pre propustanje gumica iovako lose rusko-kineske proizvodnje.znaci ostaje 80-140,i sa 80 ako je sve ok-ide savrseno lako,bolje nego neki imt sa hidro volanom.a ako nesto nije ispravno ni 180 nece raditi posao.a za maticu ti mogu reci da je ona osnova svega,i od nje zavisi rad celog sistema...nalazi se unutar zupcastog klipa.

Kako se mota T40 bez prednje vuce, jeli tezak na volanu (laksi od 539 ili tezi od 355/60) Da li se ugradjuje hidraulik volan u T40 bez prednje vuce?
Zahvaljujem

Kako se mota T40 bez prednje vuce, jeli tezak na volanu (laksi od 539 ili tezi od 355/60) Da li se ugradjuje hidraulik volan u T40 bez prednje vuce?
Zahvaljujem

Mislim da t40 bez prednje vuce svaki poseduje hidro volan. Ako je ispravan onda nema prob, mada svakako mu pravi manje opterecenje nego tip sa DV.

---------- Poruka napisana u 12:22 ---------- Prethodna poruka je at 12:19 ----------

ventil deobni,a pre 10 godina je menjana pumpa,stavljena veca,i nije tacno da ide veci pritisak na njoj,time se dobija samo pre propustanje gumica iovako lose rusko-kineske proizvodnje.znaci ostaje 80-140,i sa 80 ako je sve ok-ide savrseno lako,bolje nego neki imt sa hidro volanom.a ako nesto nije ispravno ni 180 nece raditi posao.a za maticu ti mogu reci da je ona osnova svega,i od nje zavisi rad celog sistema...nalazi se unutar zupcastog klipa.

Rekao si da si zamenio deobni ventil, koliko te je kostao? I imas li mozda katalosku sliku gde se ta navrtka nalazi?

U knjizi tako pise,e sad kako je u praksi to je vec druga stvar.
Znaci neki rezime bi bio da za dobar rad volana treba:ispravna hidr.pumpa,ispravan deobni ventil,gumice da ne propustaju i da je nastelovan pritisak??
Meni volan radi dobro,ali primecujem da nekad,pogotovo kad se zagreje,u trenutku ide teze i cim se malo da gas odmah krene lakse,zna li neko sta bi moglo biti?Inace lufta nema.

U knjizi tako pise,e sad kako je u praksi to je vec druga stvar.
Znaci neki rezime bi bio da za dobar rad volana treba:ispravna hidr.pumpa,ispravan deobni ventil,gumice da ne propustaju i da je nastelovan pritisak??
Meni volan radi dobro,ali primecujem da nekad,pogotovo kad se zagreje,u trenutku ide teze i cim se malo da gas odmah krene lakse,zna li neko sta bi moglo biti?Inace lufta nema.

Verovatno ne dolazi dovoljan pritisak, i predpostavljam da je deobni ventil, ako ne on onda pumpa pravi problem. Ni kod mene ne funkcionise hidro volan najbolje ali se kanim to srediti tako da moj savet u vezi ovoga mozda i nije merodavan. Poslusaj sta kazu ostali.

sutra cu sve poslikati i nasao sam originalnu knjigu od t40 sa svim podesavanjima koja su potrebna da bi volan ispravno radio.

Ljudi pomagajte ! Ne drzi mi orudje npr. plug , tanjiracu.volan radi perfektno motam malim prstom , poteznice dize lako i brzo ali polako popusta tako da u transportu moram vise puta da podizem dok ne dodjem do njive.sve sam oprao sipao novo ulje i zamenio sve moguce gumice pocev od klipa , razvodnika i stuba volana i opet isto . Da li znate u cemu je problem ?

Verovatno ne dolazi dovoljan pritisak, i predpostavljam da je deobni ventil, ako ne on onda pumpa pravi problem. Ni kod mene ne funkcionise hidro volan najbolje ali se kanim to srediti tako da moj savet u vezi ovoga mozda i nije merodavan. Poslusaj sta kazu ostali.

Definitivno moram da kupim jedan normalni manometar,pa da proverim pritisak.Pitam da nije neko imao slicne simptome.
Da li mozda zaprljan filter hidraulike moze da bude uzrok ovakvog problema?

Ljudi pomagajte ! Ne drzi mi orudje npr. plug , tanjiracu.volan radi perfektno motam malim prstom , poteznice dize lako i brzo ali polako popusta tako da u transportu moram vise puta da podizem dok ne dodjem do njive.sve sam oprao sipao novo ulje i zamenio sve moguce gumice pocev od klipa , razvodnika i stuba volana i opet isto . Da li znate u cemu je problem ?

Predpostavljam da su u pitanju gumice na klipu, a postoji i mala sansa da su gumice na razvodniku. Ali ako si to izmenjao kako kazes mozda je pojedeno telo klipa. Ako imas u blizini da pozajmis cilindar za t 40 i isprobas na svom to bi bilo najbolje.

Predpostavljam da su u pitanju gumice na klipu, a postoji i mala sansa da su gumice na razvodniku. Ali ako si to izmenjao kako kazes mozda je pojedeno telo klipa. Ako imas u blizini da pozajmis cilindar za t 40 i isprobas na svom to bi bilo najbolje.
u mom kraju je T40 retkost, nema ih u krugu od 20 km ,tako da nista od toga .Da li moze da bude do razvodnika?

imas problem sa klipom i (ili) razodnikom...naime pojeli su ti se sklopovi u radnom delu razvodnika,i konusi koji zatvaraju ulje kada digne do kraja su dosta osteceni.jos ako je nekad bilo preradjeno ulje u njemu,sasvim ocekivana pojava.a ima jedan ventil na razvodniku koji se drzi na dva srafa-ona hoce da zalepi ako nije bilo dovoljno ulja u sistemu,a posto je princip njegovog rada samo opruga i kuglica,kuglica od rada bez ulja,dobija udare,i posledica tiga su risevi po njoj.i da,kuglica je jako precizne velicine,tako da ne pokusavajte budziti kuglice od lezaja i slicno,jer cete ostetiti i sediste dole,pa tek onda niste nista uradili.

Tako sam i mislio , ali je bolje cuti misljenje i od vas ostalih koji ga imate verovatno mnogo duze nego sto ga ja imam. T40 imam nekih 4 godine i bio je dosta napusten od prethodnog vlasnika.kada sam ga doterao rasturio sam ga u delice i sve detaljno ocistio oprao zamenio sve gumice i nastelovao sve sto moze da se nasteluje zamenio jedan lezaj u menjacu i uradio kocnice,i to je sve od radova na njemu do danasnjeg dana.Veoma sam zadovoljan malo trosi .Zamenjuje mi Vladimirca u svim teskim poslovima , u oranju trosi manje nafte od vladimirca a ucinak je daleko veci.

Nazad
Vrh