LTZ

Nemam pojma! Znam da je zračno hlađenje i da bi trebao imati 65 KS.
A jel neko zna kako nešto dograditi da se sa zadnje strane traktora može upravljati hidraulikom?

Koliko si ga platio.55ice su dobri traktori ali 60 dibidus nevaljaju.
Ja sam radio sa 55 as samo je imala stariju kabinu i odlicno se pokazala.Da nehvalim puno imaju oni i mane npr.reduktor je osetljiv i zato kad ubacujes u rikverc zaustavi skroz traktor pa onda ubaci.
Ja da imam negde da nadjem as55 ja bih ga kupio.
Napominjem radi se o vazdusnom hladjenju
A nisu bas za uske redove pa zadnje tockove treba siriti.

LTZ 55 ima motor D-144 vazdusnno hladjenje isti kao u T-40.
LTZ 60 Tornado ima motor D-248 vodeno hladjenje,motor radi fabrika MTZ.

4600 eurića je plačen. Nadam se da nije previše s obzirom da ga prijašnji vlasnik nije baš previše održavao i treba ga dotjerati u red. Uglavnom sitnice.

ako nekog zanima t 40 ima na otpadu u osijeku jedan polu rasturen za dijelove i jedan kompletan

kako se prodaju , na kilu ili ... ?
i kolika je cijena po kg?
pa inače se prodaju na kilu ali kad je kompletan onda na dogovor a inače je na malo 4 kn ili 1 km danas sam kupovao dijelove za ursusai platio 4 kn.
a 52 je teško kod nas naći na otpadu uglavnom su u funkciji

Sta mislite koju bi cenu mogao da trazim a da bude realna za T-40?75god,3200sati,nista nije radjeno na njemu,godisnje radio 5 lanaca zemlje... :sta:

Sta mislite koju bi cenu mogao da trazim a da bude realna za T-40?75god,3200sati,nista nije radjeno na njemu,godisnje radio 5 lanaca zemlje... :sta:
, pre nego sam uzeo jos jednog vladimirca imao sam par ponuda da kupim t-40,jedan je bio u dobrom stanju ali bez prednje vuce za 1500e, atri su bili sa prednjom vucom i svi su imali preko 4000 sati ali dosta ocuvani ,cena im je bila od 1500-2200e

Evo i ja da predstavim svoj T 40,kupljen je pre nedelju dana za 2750 E u okolini Novog Sada,ne znam kolko ce se videti na slikama,ali je situacija sledeca:
Motor radi kao sat,isto pali i hladan i zagrejan,na pola kljuca,ne duva uopste i ne dimi ni malo pri konstantnom gasu,aj sad mozda malo,ali to tek da se vidi da izlazi dim,inace smo sipali Loz ulje za pocetak,na satu pise oko 4500 rs,receno mi je da je motor jednom otvaran iz nekih bezveznih razloga,i da su tom prilikom zamenjene karike,a da su stubline bile u redu,na kojem mestu ulje samo vlazi,bos pumpa je tarirana.Traktor je stajao dve godine dok nije prodat,pa je bio problem sto nekad ne primi gas do kraja ili se jednostavno ugasi,zamena filtera i ciscenje rezervoara je resila to.
Takodje zamenio sam sva moguca ulja,potroseno negde oko 5o litara menjackog i motornog ulja,ne bas jeftina investicija,sve moguce mazalice su podmazane...Na pola srafova je bilo potrebno dotezanje,nije mi i dalje jasno kako se sve to moglo otpustiti.
Menjac takodje kao i motor,radi bez greske,nema nikakvih cudnih zvukova,i sem onog karakteristicnog krcanja prilikom polaska iz mesta,sve ostalo radi za 10.
Gume su po mojoj proceni stare oko 4-5 god,ali su kao nove,Ruma-guma,ne znam zbog cega,ali dobro...
Hidraulika radi dobro,volan se mota jednom rukom bez problema,na starom T 40 smo imali ugradjen orbitrol,ali se ovaj opet lakse mota.
Cak mu i sva instalacija radi,fali jos samo rotaciona lampa.
Prednja vuca i blokada takodje ispravni,bas mu je bila neki dan prva proba u cupanju drva i odlicno se pokazao.
Ima tu po koja sitnica da se sredi,fale retrovizori,rot.lampa,i jos ponesto,ali ne mnogo vredno pomena,sem kocnica,to mora malo da se sredi.
Cak je na njemu jos i fabricki dinamo,ne secam se poslednji put kada sam video T 40 sa dinamom,sto mi opet govori da nije previse radio,jedino sto moram naci pod hitno su prednji tegovi,to nisam dobio sa njim i prednji blatobrani takodje...
Cak i ne trosi mnogo,za jedan dan cupanja drva,dosta rada u leru dok se kaci sajla,vozio sam i neko granje je potrosio 10 litara,sto po meni nije mnogo sta sam sve uradio,a pravu procenu dacu u oktobru-novembru,kad bude radio jesenje oranje.
Za moje trenutne potrebe i vise nego dobar traktor,jedino ta buka,vibracije kvare celokupni dojam,ali za te pare i godiste nesto mora i da se proguta :) evo kako to izgleda,ali slike i nisu bas najbolje:

Poslednja izmena:
Mene bi zanimalo za mog ruju prednja vuca,ali kazu da se ne isplati,nego bolje kupiti duplaka mislim na t 40,neznam sta da radim.A evo i mog malo u radu....

Pozdrav svim forumasima od novog clana. Imam par pitanja za sve vlasnike t 40 traktora.
1. kakva je razlika (ako je uopste ima) sto se tice motora na t40 i t40a (sa i bez prednje vuce)?
2. kakva je razlika izmedju t40a i t40 a super?
3. sta mislite o kupovini t40 bez prednje vuce, mislim s obzirom da su jeftini, godiste 70 i neko, ima li racuna to sredjivati?
Usput kao i mnogi na forumu i ja sam vlasnik T 40 dv i vladimirca

A gde je predstavljanje? To što Vi imate i što Vi želite da znate to je drugo pitanje, ali prvo je red predstaviti se u temi predvidjenoj za to.

Izgleda da je to cesta kombinacija T-40 i vladimirec, i ja imam tu kombinaciju traktora i zadovoljan sam. Imamo u planu da uzmemo jos jednog T-40 sa prednjom vucom, pa i mene interesuje efikasnost prednje vuce kod T-40 koja je razlika sa i bez prednje vuce.

Sto se tice prednje vuce na t 40 kod mene se odlicno pokazala, a i zaista mi se svidja kako je resena. Poseduje automatsko ukljucivanje i naravno prema potrebi sama se iskljucuje. Sto se odrzavanja tice potrebno je kontrolisati ulje u centralnom kucistu i u bocnim reduktorima (naravno ide sae 90) i potrebno je podmazivati krstove kardana kojih je 4 (po dva sa svake strane) i s vremena na vreme pozeljno je prekontrolisati da li ima lufta na nosacima prednjeg mosta jer se cesto desava da zbog tog lufta dodje do kidanja vratila koje povezuje kutiju menjaca sa prednjom vucom. Sto se tice ostalih prednosti, ona moze biti ukljucena i u skretanju bez opasnosti da ce nesto polomiti. Od mana bih dodao mozda relativno mali anslah i mozda to sto ne postoji rucno ukljucivanje prednje vuce (za brdske terene zbog spustanja tereta niz brdo).

Nazad
Vrh