LTZ

e tačno , ja sam pobrkao malo , piše da se šteluje na 170+5 a ja sam naštelovao na 165 pa sam malo odlutao

Evo malo zajebancije ! T-40 3u1
Jeste videli ruju sa navigacijom, tempomatom i autopilotom?
E sad ćete da vidite!
Powered by VideoBam - Free Video Hosting
Post je spojen: [time]1301269167[/time]

to nije pašnjak to je moja njiva pored lešnika!
Post je spojen: [time]1301343487[/time]

Evo malo slike mog Ruje!
fvhf1g.jpg

2a853ki.jpg

Inače kupljen je 1976 god. kao nov! I još uvek radi i pali bez generalne! A poorao je ne pitaj koliko!!!

Inače kupljen je 1976 god. kao nov! I još uvek radi i pali bez generalne! A poorao je ne pitaj koliko!!!

Uz dobro odrzavanje, redovnu zamjenu ulja i izbjegavanje silovanja ima da te sluzi jos toliko, ako ne i vise.T40 ima mnogo veliki motor (velika zapremina) za tako malu snagu, pa to mnogo utiče na dugovječnost motora.

ljudi zna li mi neko reci sta moze biti u pitanju kod ltz tornada u zadnje vreme mu se diferencijal cuje glasnije nego ranije,a ima dovoljno ulja u menjacu i reduktorima?

Jel tvoje zanimanje geometar i poljoprivreda posto sam i ja geometar a bavim se poljoprivredom :ppozdrav:
Mozda je lezaj u menjacu problem ako svira mada tako i kod nas u zadruzi poceli su da sviraju ali radnici im dusu vade u toku godine ga 2-3 puta raslapaju

geometar i bavim se poljoprivredom,a i studiram geodeziju sada :cao:.Zaboravio sam da kazem da se to cuje samo pri opterecenju kad vuce plug ili ide uzbrdo visokom brzinom,a inace se ne cuje nista...

A koji LTZ imas? T40 npr ima strasno tanko vratilo za pogon prednje vuče i ono hoće da pukne ako mnogo opteretiš prednju vuču (npr guraš nešto u rikverc, ili sa klizave podloge naglo naides na tvrdu a prednji pogon ti uključen), ako na to mislis. Mislim da je i kod onog LTZ 60 Tornado isto rješenje, baš tanko vratilo. Ima ovdje dosta vlasnika raznih LTZ traktora, sigurno će ti pojasniti situaciju.

posto lamele nisu bile tu ,da prokliznu, proklizno on,trajno.Jedna varijanta, jednostavno preopterecen.Meni se desavalo dok su bile nove prednje gume sa svim tegovima da puca.Posle sam praktikovao bez tegova.Postoji jos mogucnost da ti se raspustio prednji most,pa posto kardan nema zglobove, puko.Ja sam sve te probleme resio jednostavno, prodao traktor

zasto mi je na ltz pukao kardan za prednju vucu?

Preciziraj kardan.Moze vise toga da pukne na kardanu:krst,srafovi,viljuske,vratilo.
Koliko shvatam bolje je da tu nesto pukne nego u diferencijalu.Konstruktor je tako konstruisao da se prvo tu kida i sacuva diferencijal.A kolege koje imaju T40 ce ti detaljnije pomoci.

Geometar, da li imaš lufta u centralnoj bolcni prednjeg trapa? Ako imaš, kardan puca od zamora materijala. Stavi mu jedan zglob i neće više pucati.

Da, to je istina, vratilo je namjerno ostavljeno tanko kako bi se zaštitio diferencijal i bočni reduktori. Ono inače na sebi i nema nijedan kardan, to je obično pravo vratilo sa dvije prirubnice, pa ako diferencijal ima lufta u bolcnama koje ga nose to vratilo može da doživi savijanje a to ga ga polomi, kao što reče Saša gore. Kardanske zglobove naprijed imaš samo na ulazu u bočne reduktore, tu se nalaze dvostruki kardanski zglobovi. Jel tu puklo nešto?

imam ovaj 60 ab tornado.I njemu je mnogo tanko vratilo.A mozda je uzrok to sto hoce da mi blokira jedn tocak ako motam volan u mesto i ako ukljuci vucu a idem u rikverc...

puko je kardan jer nema zglobove a toliko je glupo napravljen da nije idealno u centar nego se vidi da se mrda kada se okrece...
Pa to je traktor star 5 godina ne verujem da mu se vec pohabalo nesto na mostu

ajoj , postavio sam čini mi se telefone onih iz Čuruga u temi MTZ , ajde potraži ako ti nije problem jer imam punu ladicu vizitkartica pa da ne prevrćem ponovo

a šta mu treba možda ja imam pošto sam raskupusao jednog , može i na PP

Nazad
Vrh