LTZ

kako si dobio da T-40 ima 45ks i IMT 542 da ima 39ks? :ppozdrav:
Post je spojen: [time]1268578233[/time]
kojim još faktorima se određuje obrtni moment?

to hp ti na engleskom znači horsepower i izražava se u w(vat)odnosno u kw-ima.sae ti je oznaka američkog udruženja inženjera-njihov standard,DIN-je po nemačkom standardu oznaka.1kw=1.35962ks ili 1ks=0.735kw.snaga=obr.mom.*obrtaji(u min.)*1/60(da bi dobio sek.)*6.28(koeficijent,2pi radijana/s)=Snaga u vatima W,podeliš to sa 1000 i dobiješ KW.znači ako imt 542 ima 31kw-nemože imati 39ks nego 42ks,a isto tako ni T-40 ,ni po DIN-u,ni po SAE nemože da ima kako si napisao Približno 45ks.imaš sve napisano pa sad ti izračunaj koliko T-40 ima Konja?45ks nemože nikako da ima-baš me zanima koliko ćeš izračunati

Ma znam ja da hp znaci konjska snaga (horse power).Konjska snaga je starija jedinica za snagu od w ili kw koja je standarna jedinica za snagu.
Konjska snaga je snaga kojom 70 kg tereta podignes na 1m visine za 1sekundu,dok je kilovat snaga koja 100kg tereta podigne na 1m visine za 1sekund.
Nemam podatke za obrtni moment t40 tako da ne mogu da izracunam snagu...koliko vidis u tu formulu ulaze obrtaji.Stoga se povecanjem obrtaja direktno povecava snaga...nije isto napr.542 koja ima 2250 o/min i rus koji ima 1600 o/min.
Pisao sam negde da bi rus na 2200 obrtaja imao~70konja.Stoga ako upoređujemo motore onda to mora biti na istim obrtajima...sigurno 542 nema 42konja na 1600o/min.Zato sam i napisao u nekom postu da je obrtni moment najbolji pokazatej kvaliteta i jacine motora jer je maks.obr.moment upravo na manjim obrtajima tj od 1400-1600o/min.

ja prosto ne vjerujem da bilo koji T40 ima manje od 55 konja , jer vladmirac sa dva klipa ima 30tak konja a T40 ima motor kao dva vladimirca a da ima tako malo kao sto se kaze :nono:

svaki T40 koji sam gledao nije imao manje od 58ks
na svakoj ruskoj plocici na motoru pise cirilicom LS , neznam kako se na ruski kaze konj al ja mislim da im je to oznaka za KS , kod mene na 52ci pise 70LS

porediti T40 i 542 je u namanju ruku smijesno ::lose:: to su dva razlicita svijeta

te oznake što nose 52-ka,T-40,T-25 to je verovatno mereno na izlazu,znači kad prođe celu transmisiju i to je logično.ali u pravoj stvari snage motora dobija se sledeće:46.5/0.735=63.26 ili 46.5*1.35962...=63.26ks,T-25=34ks motora,stara 52-ka=70ks motora na zamajcu.ali zanimljivo je sledeće:sve tri fabrike nemaju nikakvih dodirnih tačaka i nalaze se po par hiljada km jedna od druge.čak im ni delovi nisu ni slični.zanimljivo je recimo da pumpa od 52-ke NŠU-10,ista takva se nalazi i u ruskom tenku T-55,samo što je ova u tenku čelična a ova u traktoru aluminijumska-opasni su braća rusi

T-40 sa prednjm vucom. Ispravan.

Imam jedan kuci bez prednje vuce,ali mi je menjac prolupao Lupa i izbacuje iz 1,2,3
Ima li neko pojma koliko bi to kostalo da se ceo menjac uradi? ili polovan negde da nadjem ? koliko bi mogao kostati?

galic je napisao(la):
Imam jedan kuci bez prednje vuce,ali mi je menjac prolupao Lupa i izbacuje iz 1,2,3
Ima li neko pojma koliko bi to kostalo da se ceo menjac uradi? ili polovan negde da nadjem ? koliko bi mogao kostati?
sto ga pre otvoris sigurno ce ti biti jeftinije ,a pre toga mozemo samo napamet da pricamo.

imam ja t40 sa prednjom vucom al moj kao nov necu ga dati ispod 4000evra 1500sati ima samo za oranje sluzio kao nov je neogreban!!!
Post je spojen: [time]1269781141[/time]
moze iz kabine moras sve zivo da skines da bi dosao do menjaca ja sam menjao jedan lager sto nosi osovinu stavio sam original made in SSR naso sam ga kod jednog lika i nije nista tesko samo zajebano :ppozdrav:

galic je napisao(la):
T-40 sa prednjm vucom. Ispravan.

A sta izbaci, rucica menjaca ili reduktora?

Nazad
Vrh