LTZ

@ pfta

Gde se nalazi Klenje?

T-40 ima 58 konja bez prednje vuče a sa prednjom jos 7 toje ukupno 65 konja i ja imam t-40 AS sa prednjom vučom Nebojsa.

U saobracajnu ti pise da je od 40kw a u knjizi o odrzavanju i korisćenju piše da je 58+7=65 ks.A ti ako neveruješ zapni za njega rakovicu koja je od 65 konja pa vidi ko će koga odvući. :nono:

Nekazem da nepise, ali ja sam tu, onosno te knjige prelistao vise puta i nevideh nigde taj podatak.

nesojja je napisao(la):
U saobracajnu ti pise da je od 40kw a u knjizi o odrzavanju i korisćenju piše da je 58+7=65 ks.A ti ako neveruješ zapni za njega rakovicu koja je od 65 konja pa vidi ko će koga odvući. :nono:
hahaha na ovo sam se samo lijepo nasmijao , procitaj ti te knjige malo bolje prijatelju :haha:
po toj matematici ako bi imali traktor 6X6 on bi imao 72 konja :nono:

To je ona fora, ko što meni komšo kaže kad je kupio kineza 45ks s prednjom vučom, pa mu trgovac reko da prednja vuča daje 10ks ::lose::
Reko super, ja s 52ks siliram pa ćeš moći i ti s 55 ::namigivanje::, ev ti moj silokombaj pa si siliraj da nemoraš plaćat, kaže može, moramo probat.
Probali kod mene u bašči, imo 2 reda dužine 20m, ljepo mu kažem, 1 spora jer mu je i ona dosta brza, pun gas. On nekrene s punim kasom i ugasi mu pilu. Da nedužim, samo je jedan red isilirao i reko da će i dalje plaćat :haha:

Da je traktor cudo, stvarno jeste.Prijatelj koji ima rajku 65 i mtz 82 tvrdi da ltz malo sta nemoze sto moze mtz, naravno nisu isto, velika je razlika ali ne kao na papiru.A sto se tice rajke kaze da ltz moze izvuci sto dve rajke nemogu.Pre nego sto je kupio rajku imao je ltz tako da negovori bez iskustva.

Čuj, da može izvuć više od rajke to je uredu, teži je, prednji pogon.. Ali snaga motora je snaga motora i nikakva prednja vuča ju neće povećat, kao i naljepnice turbo, sport..
Meni je u šumi stari 533 s 12.4 gumam izvlačio prikolicu isto kao i ursus 360, naravno po suhom i sporije, al nikad nije stao, dok je 560 uvjek pravio probleme..
Sad imam drugi 533, u daleko boljem stanju s 11.2 gumama i nemože, jednostavno nema snage, ugasi se 3-ćom sporom pod 4 do maks 4.5m drva ko da si puhnio u šibicu, a drugom prespor..

Ovisi i do traktora, prije smo imali usru onog ljubičastog 355, taj je isto bio žešći od ovog a i daleko kvalitetniji.

Al da su ruski traktori čudo, jesu, pogotovo u šumi, gledo sam kao lik jednu prikolicu gura ispred sebe, a jednu vuče, baja opleo po gasu a traktor nezna za brdo..

Apsolutno , mislim da je kardan merodavniji za snagu motora.Upravo ona tvoja prica o silazi.

T-40AS ima 200 obrtaja vise i to mu daje 7 konja vise a da je jak jak je, jedino sto je smrt za coveka.

pa dodaj mu jos 200 Rpm pa ces dobiti jos 7 konja :cool:

@petar, da je rekao taj tvoj komsija da prednja osovina isporucuje 10 konja na podlogu pa i da progutam , ali da dodaje to ne gutam nikako , pa ni francuska sobarica nije naivna toliko jebote

porediti ruse sa nekim drugim traktorima nije realno , pogotovo sa rajkom , rusi su jednostavno klasa za sebe

a to gdje je jedan traktor izvukao a drugi nije zavisi od mnogo faktora , polozaj kuke , vozac , stanje traktora , tip prikolice , tip podloge , gume i jos .......................................

da su rusi zivotinje to je tacno znam imam dvije zivuljke pred kucom , taj ne staje lako

Ja sam gledao na sajtu vtz-a motor d144 koji se ugrađuje u T40.Taj motor se prozvodi u tri varijante.Sa 1600 obr/min i ima 40ks sa 1800 obr/min i ima 50ks i sa 2000obr/min i ima 60ks.Na svakih 200 obr/min 10 konja vise.
Ja imam D-37M motor na mom T40 koji ima 1600 obr/min i pise na motoru da ima 44 hp din i 46.5 hp sae.
To znaci da taj traktor ima samo ~45ks.Sto nije realan pokazatelj.Ko zna gde su oni merili tu snagu...mozda na bocnim reduktorima.On u praksi ima oko 58-65ks.Jer imam i 542 koji ima 39 ks i rus da sibe u poslu samo tako.
Mislim da je nabolji pokazatelj kvaliteta i jacine motora obrtni moment koji je najveci na 1400-1600obr/min.Dok ti motor mozes da turiras sa obrtajima i da mu povecavas snagu ali to nije to.

Rastislav je napisao(la):
Ja sam gledao na sajtu vtz-a motor d144 koji se ugrađuje u T40.Taj motor se prozvodi u tri varijante.Sa 1600 obr/min i ima 40ks sa 1800 obr/min i ima 50ks i sa 2000obr/min i ima 60ks.Na svakih 200 obr/min 10 konja vise.
Ja imam D-37M motor na mom T40 koji ima 1600 obr/min i pise na motoru da ima 44 hp din i 46.5 hp sae.
To znaci da taj traktor ima samo ~45ks.Sto nije realan pokazatelj.Ko zna gde su oni merili tu snagu...mozda na bocnim reduktorima.On u praksi ima oko 58-65ks.Jer imam i 542 koji ima 39 ks i rus da sibe u poslu samo tako.
Mislim da je nabolji pokazatelj kvaliteta i jacine motora obrtni moment koji je najveci na 1400-1600obr/min.Dok ti motor mozes da turiras sa obrtajima i da mu povecavas snagu ali to nije to.
obrtni moment se određjuje hodom klipa a ne "turiranjem" :sta:

sasa22 je napisao(la):
Da je traktor cudo, stvarno jeste.Prijatelj koji ima rajku 65 i mtz 82 tvrdi da ltz malo sta nemoze sto moze mtz, naravno nisu isto, velika je razlika ali ne kao na papiru.A sto se tice rajke kaze da ltz moze izvuci sto dve rajke nemogu.Pre nego sto je kupio rajku imao je ltz tako da negovori bez iskustva.
za ovo apsolutno stajem na stranu sase...imam t40 prednja,82,i rajku...i t40 i 82 vuku po dve brazde leopard...i nekad t40 bude malo i brzi(odnos vlaznost zemljista,tvrdoca njive)a o rajci da ne pisem...ona nije traktor za tezak rad,a nije joj ni mesto ovde! :ppozdrav:

miroslavjovanovic78@gmail je napisao(la):
Rastislav je napisao(la):
obrtni moment se određjuje hodom klipa a ne "turiranjem" :sta:
Citaj bolje...napisao sam snagu a ne obrtni moment.Mislim da obrtni moment zavisi od vise faktora a da je hod klipa samo jedan od njih.

Nazad
Vrh