Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
savoris je napisao(la):ajd mi objasni kako prednja vuca daje jos tih 7 konja ?
hahaha na ovo sam se samo lijepo nasmijao , procitaj ti te knjige malo bolje prijateljunesojja je napisao(la):U saobracajnu ti pise da je od 40kw a u knjizi o odrzavanju i korisćenju piše da je 58+7=65 ks.A ti ako neveruješ zapni za njega rakovicu koja je od 65 konja pa vidi ko će koga odvući.
obrtni moment se određjuje hodom klipa a ne "turiranjem"Rastislav je napisao(la):Ja sam gledao na sajtu vtz-a motor d144 koji se ugrađuje u T40.Taj motor se prozvodi u tri varijante.Sa 1600 obr/min i ima 40ks sa 1800 obr/min i ima 50ks i sa 2000obr/min i ima 60ks.Na svakih 200 obr/min 10 konja vise.
Ja imam D-37M motor na mom T40 koji ima 1600 obr/min i pise na motoru da ima 44 hp din i 46.5 hp sae.
To znaci da taj traktor ima samo ~45ks.Sto nije realan pokazatelj.Ko zna gde su oni merili tu snagu...mozda na bocnim reduktorima.On u praksi ima oko 58-65ks.Jer imam i 542 koji ima 39 ks i rus da sibe u poslu samo tako.
Mislim da je nabolji pokazatelj kvaliteta i jacine motora obrtni moment koji je najveci na 1400-1600obr/min.Dok ti motor mozes da turiras sa obrtajima i da mu povecavas snagu ali to nije to.
za ovo apsolutno stajem na stranu sase...imam t40 prednja,82,i rajku...i t40 i 82 vuku po dve brazde leopard...i nekad t40 bude malo i brzi(odnos vlaznost zemljista,tvrdoca njive)a o rajci da ne pisem...ona nije traktor za tezak rad,a nije joj ni mesto ovde!sasa22 je napisao(la):Da je traktor cudo, stvarno jeste.Prijatelj koji ima rajku 65 i mtz 82 tvrdi da ltz malo sta nemoze sto moze mtz, naravno nisu isto, velika je razlika ali ne kao na papiru.A sto se tice rajke kaze da ltz moze izvuci sto dve rajke nemogu.Pre nego sto je kupio rajku imao je ltz tako da negovori bez iskustva.
Citaj bolje...napisao sam snagu a ne obrtni moment.Mislim da obrtni moment zavisi od vise faktora a da je hod klipa samo jedan od njih.miroslavjovanovic78@gmail je napisao(la):obrtni moment se određjuje hodom klipa a ne "turiranjem"Rastislav je napisao(la):Ja sam gledao na sajtu vtz-a motor d144 koji se ugrađuje u T40.Taj motor se prozvodi u tri varijante.Sa 1600 obr/min i ima 40ks sa 1800 obr/min i ima 50ks i sa 2000obr/min i ima 60ks.Na svakih 200 obr/min 10 konja vise.
Ja imam D-37M motor na mom T40 koji ima 1600 obr/min i pise na motoru da ima 44 hp din i 46.5 hp sae.
To znaci da taj traktor ima samo ~45ks.Sto nije realan pokazatelj.Ko zna gde su oni merili tu snagu...mozda na bocnim reduktorima.On u praksi ima oko 58-65ks.Jer imam i 542 koji ima 39 ks i rus da sibe u poslu samo tako.
Mislim da je nabolji pokazatelj kvaliteta i jacine motora obrtni moment koji je najveci na 1400-1600obr/min.Dok ti motor mozes da turiras sa obrtajima i da mu povecavas snagu ali to nije to.