LTZ

sasa22 ja mislim da kod tebe ne radi uredno ta prednja vuca :sta:
moguce je da se ona klackalica krece otezano po onoj osovinici :sta:

A zasto se stavljaju tegovi na radilicu, zbog veceg obrtnog momenta ili zbog cega?Ja sam mom stavio jace dizne i mislim da ima on snage i za prednju vucu tako da i ovo za povecanje obrtaja na 1800 mi nije jasno.

@ savoris
ispravno 100%.Kad namotas volan jedan od prednjih tockova pravi manji krug fakticki sporije se okrece sto automatski ukljucuje prednju vucu

Pa okreće se sporije jedan točak , ali mislim da to nema veze sa tim . Jer prednja vuča "gleda srednju liniju" tj. put i brzinu kretanja diferencijala (što znači da se jedan točak brže okreće drugi sporije , a prosek je brzina diferencijala) !

52 su dobre masine, sto su rekli stari paori iz zadruga i soferi bolje kombinacije za oranje od MTZ 50/52 i imt 757 ne postoje , jeste da oderu ledja al naprave posao :bravo:

~Kiki~ je napisao(la):
Pa okreće se sporije jedan točak , ali mislim da to nema veze sa tim . Jer prednja vuča "gleda srednju liniju" tj. put i brzinu kretanja diferencijala (što znači da se jedan točak brže okreće drugi sporije , a prosek je brzina diferencijala) !
to bi vazilo da ima naprijed srce diferencijala sa trkacima , ali NEMA :nono:
i nije mi jasno zasto se pali jer u tom slucaju predjeni put prednjih tockova je veci nego zadnjih :sta:

savoris je napisao(la):
~Kiki~ je napisao(la):
to bi vazilo da ima naprijed srce diferencijala sa trkacima , ali NEMA :nono:
i nije mi jasno zasto se pali jer u tom slucaju predjeni put prednjih tockova je veci nego zadnjih :sta:

Bez obzira da li ima ili nema (tj. da li je dif. sa trkačima , pužni ili ostolo..) pređeni put je prosek desnog i levog točka (čista kinematika) .

@kiki slazem se ja s'tobom na papiru i sve si ti u pravu sto se racunice tice
ali moram da te pitam jesili rasklapao i gledao princip rada ovoga difa? tu ta matematika ne vazi :nono:

Rastislave
dok ne stignu sveze fotke evo nekih gde se vidi malo bolje prednja vuca

4iel94.jpg

2cxzi8.jpg

Rastislav je napisao(la):
A zasto se stavljaju tegovi na radilicu, zbog veceg obrtnog momenta ili zbog cega?Ja sam mom stavio jace dizne i mislim da ima on snage i za prednju vucu tako da i ovo za povecanje obrtaja na 1800 mi nije jasno.
Шта ти то значи јача дизна? можда само већу потрошњу,већа количина убризгане нафта не значи и већу снагу мотора ако пречник и ход клипа остану исти(то би било већ фризирање мотора).Ја сам предложио нај једноставнију варијанту коју су руси омогућили.
Мотор Д-144/28 у односу на Д-37М има само тегове на радилици и подигнут број обртаја са 1600 на 1800о/мин.
сасвим довољно да са предњом вучом (300кг тежи) на потезници добијеш 15-18 коња више.

Pa stavio sam mu ulozke dizni vece kubikaze nego sto su bili originalno.Veca kolicina nafte ubrizgane u klip mora da da i vecu snagu motora.Nista drasticno se nije promenilo,mozda po meni par konja vise.
Po meni D-144 ima 10 konja vise zato sto ima za 200 obrtaja vise...gledao sam bas na sajtu VTZ za motor D-144 da na svakih 200 obrtaja vise motor dobije 10 konja vise.
Ako budem u mogucnosti da nabavim polovnu prednju vucu ja necu nista na motoru menjati posto mislim da nema potrebe.(gledao sam da nije nikakav problem uzeti vucu sa nekog drugog T40 i namontirati na moj...prosto kao pasulj)

Rale

Ako ti je zdrav motor ( ne trosi ulje ) , dali dize nivo istog ? To je proizvod vece kolicine nafte koja ne stigne da sagori

Ma ne...kad ne bi sagorevao naftu onda bi i dimio a ne dimi jedino bas pod velikim opterecenjem i kad naglo dodas gas,ali kad uhvati obrtaje onda ne dimi.Stavise ulje kao da uopste ne trosi.Znao bi ja kad bi bilo nafte u ulju.Ma super radi.

@ savoris - mislim da ova slika nije razvodnik nego je to blokada prednjeg diferencijala
2mrwttz.gif
, a da je ovo razvodnik
o6zm8g.gif
ili se varam ? :sta:

druga slika ti je bocni reduktor u menjacu, spore brzine 100% pogledaj planetarce (17-21) taj sklop na najlonu kosta 300-400e zavisi kolko je votke otislo taj dan.Prva slika jeste od prednjeg dif

A kako izgleda pogon (izlaz) tj. taj čuveni patent automatske blokade ? :sta:

40 cini mi se da je i na ovome sve isto kao i na t-40 izvod ima negde na sredini menjaca i ide celom duzinom do prednjeg mosta s tim sto su izmene kod "cizmi" ,u odnosu na t-40,ubaceni su ti federi unutar cizme

Nazad
Vrh