LTZ

Najbolje bi ti bilo da postavis pitanje u MTZ belarus temu, ovo je 52-ka, nespada u LTZ grupaciju, tamo ces dobiti vise odgovora.

video sam jedan sa 15.5 gumama mozes bez problema da stavis imao bi manje priklizavanje u oranju i naravno manje propadanje jer su sire,mozda neko od kolega sa foruma ima ove gume na t40 pa ce ti preciznije reci

Послато са SM-G355H уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Sta znam,ja imam 13,9 i imam samo malo mesta do blatobrana,pa me strah da nece stati 15,5. . A nece li ostati hendikep za sneg i blato sa sirima?vladaj,ne razumem kako na rasklapanje? zar ne moze na njegove felne? koliko videh one iste kao na 82 i 52 koji nose sire?kada bi znao da cu dobiti 20-30% sposobniji traktor uzeo bi ih odmah i napred 11,2 a ove bih ostavio za rezervu...mada je i sa ovima vrlo jak za povuci,vrlo sam zadovoljan sa njim..

Ja sam mog tenka prodao_Otisao je put Loznice prvi koji je došao on ga je kupio.Koliko me je dobro služio toliko i nije.U oranju u težoj zemlji je proklizavao samo tako ostalo je radio uredno.Nije se kvario i stvarno je mali potrošač.Sad ćemo nešto ako bog da samo malo udobnije :)
8f98cd70ab3be2eb9e9a4ed6bf93f891.jpg

Malo se i sa njom navlačio :)

Послато са SM-G355HN уз помоћ Тапатока

Ja sam mog tenka prodao_Otisao je put Loznice prvi koji je došao on ga je kupio.Koliko me je dobro služio toliko i nije.U oranju u težoj zemlji je proklizavao samo tako ostalo je radio uredno.Nije se kvario i stvarno je mali potrošač.Sad ćemo nešto ako bog da samo malo udobnije :)
8f98cd70ab3be2eb9e9a4ed6bf93f891.jpg

Malo se i sa njom navlačio :)

Mogu ti reci,da si pametno uradio.ja sam se u tog bez prednje bas razocarao,radio sam bas mnogo stvari sa onim kolegom sto smo orali i nije ispunio moja ocekivanja,u sumi sa trupcem samo slajfa,kada odignes trupac,skace kao jarac,sa prikolicama gde ja prodjem,da jedva upali prednju,on maze blokiran i jedva izadje pod zalet,ne znam samo kako je to moguce ne izgleda lakse samo ja imam onu budzu vise od njega.jedino me kardan odusevio,brenta sto lik kacio na store 504 i gusi ga,njegov t40, kacio i puno bolje radi...ipak je to traktor od 46ks i sa tim traktorima se treba porediti,nisu ludi rusi...sva sreca uz savete vas forumasa uzeo sam ovog duplaka

Okači ti slike da vidimo mašinu.
Nama on šanse da toliko lošije ide.Gde tvoj upali prednju a ovaj blokiran jedva prodje.Sve je na tim traktorima identično.

Cim ga neki dan isteram iz garaze,fotkacu ga..sve neka zurba i ili zaboravim ili ne stigne...ide,veruj da ide bas losije,i zaboravih reci da je vidno manji potrosac od moga.ne znam da li si nekada radio.sa duplakom? ako nisi,probaj nekada videces.

Nisam sa duplakom ali ti kažem da nije ništa teži viši i slično.
To koliko troši i kako ide je relevantno kod rusa.Malo ga čačnes na pumpi on dobije osetno snage.Moj je imao snage dobro za napr tanjiranje.Tanjirao je sa 28 diskova 4 tom od šale po oranju dok je kukuruziste mogao i 5tom doduše dok krene prvih 3-4m mu je malo teze.U oranju je isto išao dugom jako fino ali ga je zezalo proklizavanje.

Nije moje da komentiram u "ruskoj" temi ali traktor s prednjom vucom i isti takav bez prednje, ovaj s prednjom kao da je jaci DUPLO, pogotovo kod manjih, laksih traktora se prednja vuca osjeti strasno nesto.

Nije samo do prednje vuce, i motor je jaci 10ak ks, meni je zelja da zamenim mog T40 za istog ali sa prednjom vucom, meni bi bio odlican za 30ak kj.

Sta znam,ja imam 13,9 i imam samo malo mesta do blatobrana,pa me strah da nece stati 15,5. . A nece li ostati hendikep za sneg i blato sa sirima?vladaj,ne razumem kako na rasklapanje? zar ne moze na njegove felne? koliko videh one iste kao na 82 i 52 koji nose sire?kada bi znao da cu dobiti 20-30% sposobniji traktor uzeo bi ih odmah i napred 11,2 a ove bih ostavio za rezervu...mada je i sa ovima vrlo jak za povuci,vrlo sam zadovoljan sa njim..
Srce felne I felna su vezane srafovima I Mozes ih stelovati, tj odmicati od kabine,a ne zavarene kao kod nekih 52. Sto se sirine tice na fabricke se moze napasovati sira guma.

Poslednja izmena:
Duplak jeste jaci 10tak KS bese 58 KS duplak, nisam siguran. 4x4 ma 1800 rpm a 2x4 1600 rpm. Ja bih voleo da cacnem pumpu za tih 10 KS zbog RD, freze itd ali ne znam kako

Na t 40 su iste felne kao kod ltz 60,može gume 15,5-38 ja stavljao na sezdesetki i vrlo moćno.

Koliko sam ja da shvatim, u sve T40-ke je ugrađen identičan motor D37 tj D144 ... Razlika je samo u broju obrtaja i tu je razlika u snazi.
E, sad, D144 ima tri varijante - 37 ks na 1500 o, 50ks na 1800 o i 60ks na 2000 o ...
Navodno, D144 se ugrađivao u varijanti sa 50ks a D37 s 37 ...

Kod mene piše D37M i ima dva podatka -HP 44 SAE i HP 46.5 DIN ...
Prekopao sam čitav net, ćirilicom, nisam našao da je i jedna varijanta ovih motora sa ovom snagom, ima ali s 44 kW ...

Послато са Lenovo P1ma40 уз помоћ Тапатока

A jel moze da se cacne pumpa i da se napravi tih 1800 obrtaja za 58 ks

Kod mene je 1600 obrtaja i pise 46 ks

Koliko je rada potrebno da bi se na ruskom traktoru promenilo crevo za vodu? :osmeh:

Uzrok problema + tragovi curenja vode ispod creva (pri oranju na sat vremena gubitak vode je bio od 1 do 1.5l)

2X70Htd.jpg

Ovako je bilo na početku:

dzPil5D.jpg

Skida se hauba:

aS4C9mR.jpg

Pa sledi rezervoar hidraulike:

ho4NmMl.jpg

I na kraju skinut hladnjak:

deFBb6E.jpg

Da bi se otkrio pravi uzrok problema:

6pBcSXK.jpg

Na ovoliku pukotinu voda je trebala da curi litra po minutu. Ali je izgleda crevo bilo nabijeno toliko da je zadržavalo vodu. Bilo je malo muke popraviti to, jer je pukotina na nepristupačnom mestu. Odvrnut je ovaj mesingani dekl pa sam morao praviti novi dihtung. Uz malo majstorije i truda, posao je urađen i to ovako izgleda:

BIQpslf.jpg
xLZjnMO.jpg

Usput je hladnjak opran i očišćen. :osmeh: Jedan držač hladnjaka je napukao što je verovatno uzrokovalo sve ovo.

Sam posao demontaže je trajao oko 2 sata (uz ispuštanje ulja iz hidraulike i motora), bez pomoćnika, nije jednostavno ali je zato rus udoban i time nadoknađuje sve to. Šalim se, nije udoban. :osmeh: I za kraj, koliko je alata potrebno za sav posao:

3IzqlWp.jpg

Nazad
Vrh