Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Koliko je rada potrebno da bi se na ruskom traktoru promenilo crevo za vodu?
Uzrok problema + tragovi curenja vode ispod creva (pri oranju na sat vremena gubitak vode je bio od 1 do 1.5l)
Ovako je bilo na početku:
Skida se hauba:
Pa sledi rezervoar hidraulike:
I na kraju skinut hladnjak:
Da bi se otkrio pravi uzrok problema:
Na ovoliku pukotinu voda je trebala da curi litra po minutu. Ali je izgleda crevo bilo nabijeno toliko da je zadržavalo vodu. Bilo je malo muke popraviti to, jer je pukotina na nepristupačnom mestu. Odvrnut je ovaj mesingani dekl pa sam morao praviti novi dihtung. Uz malo majstorije i truda, posao je urađen i to ovako izgleda:
Usput je hladnjak opran i očišćen. Jedan držač hladnjaka je napukao što je verovatno uzrokovalo sve ovo.
Sam posao demontaže je trajao oko 2 sata (uz ispuštanje ulja iz hidraulike i motora), bez pomoćnika, nije jednostavno ali je zato rus udoban i time nadoknađuje sve to. Šalim se, nije udoban. I za kraj, koliko je alata potrebno za sav posao:
Uradicemo ti vedran i ja to..ali znas ko mora kafu da kuva i makar kifle da spremi(moze i prazne)
Kolega sa čime si zacinovao tu pukotinu ,jel hladnjak bakarni šta si koristio od aparature za tu rabotu?
Nisam ja niko bitan , pozdrav i samo tjerajte vi te traktore , pratim ja vas i vidim da se dobro snalazite i bez mene.