LTZ

Pa zar nije bilo reči da T-40 je 40kW ? :sta:

Svaka cast :D ,lepo objasnjeno.Samo 82-ima 82 konja na 2200 obrtaja dok T40 ima na 2000 60 konja a na 2200 bi imala oko 70 konja, tako da u praksi nema neke razlike.S tim da ljudi kazu za T40 da ima 40 konja a 82-ka 80 ili 82 pa to izađe da je 82-duplo jaca od T40 sto nije tacno!

miroslavjovanovic78@gmail je napisao(la):
:nono:T-40 ima na bočnim reduktorima 40ks,to mu je mereno na zamajcu nekih 60ks.82-ka se meri snaga motora na zamajcu i ima 60kw/82ks.82-ka ima isto direktno ubrizgavanje,dok mtz-52 su motori sa predkomorom.t-40 su daleko manji potrošači i imaju automatsku prednju vuču tako da u blatu se stvarno ne stide belarusa, a nisu puno ni lakši od njih :ppozdrav:
brate sve stoji al ovo za potrosnju to bas i nebi reko uzorali smo negde oko 120 kj sa dve "82" i ja na kraju svakog dana smo isli na pumpu +- 2-3l.I sto je interesantno dal sam ja steko utisak al mislim da ovaj moj nesrazmerno vise trosi na laksim radnjama tarnsport prskanje
@kiki
t40 40 ks upravo to merenje negde sam procito kad se prevede kako treba da je to 58.5
@ rastislave t40 ima 2000 o/min samo ako se malo cacne

t 40 =40kw tj oko 60 ks

a zbog automatske prednje vuce koja se nemoze iskljuciti
cesto crkava prednja vuca.

Znam...to sam gledao na sajtu VTZ da motor D-144 (isto sto i D-37) na 2000 obrtaja ima 60 konja,na 1800 50ks a na 1600 40ks.
MTZ 50/52 su daleko veci potrosaci od T40 jer imaju motor sa predkomorama.

sale 82 je direkt,a i bilo je price na prvim stranicama foruma da rusi 52-82 trose na sat dal se vozao ili ga upregnuo da radi i zato ljudi kazu da rusa treba maximalno upregnuti da bude rentabilan

U katalogu 40ЛС ili na engleskom 40 hp.Pricao sam sa nekoliko majstora sam mehanizam niko nije opravljao.Meni je davput pucao kardan i jednom izvod za kardan iz motora. iinace kad se zavrsi oranje podvucem se pod njega i razvrnem 12 srafova i skinem kardan ne zbog njega sanog vec zbog guma on u svakoj krivini hodu u nazad ukljucuje prednju vucu i jede gume

kloki je napisao(la):
a zbog automatske prednje vuce koja se nemoze iskljuciti
cesto crkava prednja vuca.
za tvoju informaciju prednja vuca je nonstop ISKLJUCENA kod T 40 , i to je savrsenstvo od konstrukcije bolje rjesenje ne postoji za prednji diferencijal
po meni ima samo jednu OGROMNU manu a to je da prednja vuca ne radi nizbrdo KATASTROFA ::lose::

prednja vuca stradava ako se ide rikvercom pod velikim opterecenjem recimo uzbrdo , trpe bocni reduktori a bogami i kardan
kod njega je nezavisan prednji diferencijal , mozes skinuti jednu poluosovinu a on ce ipak vuci na drugi tocak , a nema blokadu diferencijala :D ma savrsenstvo sta da kazem

Rastislav je napisao(la):
MTZ 50/52 su daleko veci potrosaci od T40 jer imaju motor sa predkomorama.
jesil' siguran ? ::namigivanje::
veci su i radnici :D

bogami je i LTZ 40 sa prednjom dobar radnik komsija je sa njim u sezoni repe vukao 1 zmajevku i 1loznicku(5-6t) i ide,nije mu svejedno ali ide...kasnije je dobio zamenu MTZ-a oni kad je agropanonka davala na kredit u pocetku pre nekih 5godina...mislim da je 82.0

Predpostavljam da je za pogon prednjeg mosta zadužena jednosmerna spojnica , a kako je rešen prednji dif. ? :sta:

kakva spojnica izvod iz menjaca direkt sa zuba a u prednjem dif nesto poput 88 dela na biciklu cim bilo koji prednji zastane on ukljuci nema lamela spojnica nista zato i kida kardane

pa direkt u srcu prednjeg difa imas umjesto klasicnih trkaca dvije (za svaki tocak posebno) DVOSMIJERNE spojke , rade na principu klackalice

znaci predjeni put prednje i zadnje osovine nije isti
prednji tockovi uvijek malo ''zure'' pa kada zadnji proklizu onda se brzine poklope i kandza koja ukljucuje stigne brzinu prednje osovine i potjera je , prejebeno prejednostavno :D

sasa22 je napisao(la):
kakva spojnica izvod iz menjaca direkt sa zuba a u prednjem dif nesto poput 88 dela na biciklu cim bilo koji prednji zastane on ukljuci nema lamela spojnica nista zato i kida kardane

Je ustvari tzv. jednosmerna spojnica (sa valjcima) .

@savoris
Ta rec daleko mozda je bila suvisna.Jesu bolji radnici ali su i veci potrosaci.Svasta sam naslusao koliko trose samo u vozanju.
Ja bih pre 82 nego 52 sigurno.

za tvoju informaciju prednja vuca je nonstop ISKLJUCENA kod T 40 , i to je savrsenstvo od konstrukcije bolje rjesenje ne postoji za prednji diferencijal
znam savoris ali se nemoze iskljuciti automatsko ukljucivanje
i kardani pucaju
inaca da je resen tehnicki jeste
uvek sam se divio kako su im neke stvari pale u opste na pamet:ppozdrav:

savoris je napisao(la):
pa direkt u srcu prednjeg difa imas umjesto klasicnih trkaca dvije (za svaki tocak posebno) DVOSMIJERNE spojke , rade na principu klackalice

znaci predjeni put prednje i zadnje osovine nije isti
prednji tockovi uvijek malo ''zure'' pa kada zadnji proklizu onda se brzine poklope i kandza koja ukljucuje stigne brzinu prednje osovine i potjera je , prejebeno prejednostavno :D

Jel može neke slike ili skice ?

umro mi foto aparat a skener nemam al gledacu nesto da se ogrebem ovih dana pa cu postaviti

http://www.autosoft.ru/online/acat/data/ltz/40/087.gif
broj 6 je ta klackalica i ona zapinje za onaj zupcanik broj 8
i vidis da je oblik klackalice takav da radi u oba smijera
a osovinica na kojoj se pokrece klackalica naslanja se aksijalno na jednu mesinganu (bronzanu) plocu a ta osovinica ima na kraju kojim se naslanja jedno pero koje je zakrece prema odredjenom smijeru kretanja naprijed-nazad
Post je spojen: [time]1258572223[/time]
inaca da je resen tehnicki jeste
uvek sam se divio kako su im neke stvari pale u opste na pamet:ppozdrav:
tacno
jos tacnije

Nazad
Vrh