LTZ

A je li moze da se sa nekog starog T40 uzme prednja vuca i ugradi na moj koji je nema?

U Horgošu ima neki tip koji ima otpad T-40 mašina , sve i svašta za male pare !

to ne bih znao
ako ima predvidjen izlaz iz mjenjaca za kardan vjerovatno moze
mislim da ne bi pasovala ni prednja kolijevka :sta:

@ savoris - hvala na objašnjenju sad je jasnije :cao: , kao klackalica na satu :haha:!

Nema izlaz za kardan...neka malo sasa kad nabavi aparat uslika tu prednju vucu pa cu videti.Dobro bi mi dosla ponekad...

Čuj u par navrata u Slovenskim oglasnicima sam naišao na traktore T-40 gdje piše mehaničko uključivanje prednjeg pogona. E sad jel to istina il lažu to ti nebi znao kast.

Bećarina pusta je napisao(la):
Čuj u par navrata u Slovenskim oglasnicima sam naišao na traktore T-40 gdje piše mehaničko uključivanje prednjeg pogona. E sad jel to istina il lažu to ti nebi znao kast.
Moze kljuc 14 i kluc 17 i 12 sr5afova pa kad treba stavljaj i obrnuto
Rastislav je napisao(la):
A je li moze da se sa nekog starog T40 uzme prednja vuca i ugradi na moj koji je nema?
most se nosi na 4 srafa trebao bi ti uz njega samo jos izvod iz menjaca njaj niza tacka na menjacu tu se ispusta ulje iz njega po katrlogu trebalo bi da moze izmedju ta dva modela tri su razlike :prednji most,taj izvod iz menjaca i 200o/min na bos pumpi

@savoris
Ima dole neku deklu koja nicemu ne sluzi najverovatnije da je to od prednje vuce samo treba staviti taj deo sa tim zupcanikom,koliko vidim prednja vuca bi dala ugraditi.
@Becarina
Pa ako znas objasni kako su to uradili.

Neznam jel može il nemože no ljudi svašta naprave. Neželim ulazit u rasprave jel može il ne, no znam što sam pročitao. Vidio sam uživo jedan IMT-5170 koji original ima automatsku prednju vuču i gazda je ugradio mehaničko uključivanje koje radi bez problema.

Post je spojen: [time]1258574262[/time]
@Becarina
Pa ako znas objasni kako su to uradili.

Kažem ti da sam tu informaciju pročitao u oglasniku. End.

a jbmliga becarino ne bih rekao da moze da se ugradi ali ako neko jeste , mada danas ima mnogo likova sa bezbroj ideja volio bih vidjeti

eventualno bi se moglo napraviti nesto da se kardan ukljucuje iskljucuje ali ne vidim svrhe tome :sta:

sasa22 je napisao(la):
Moze kljuc 14 i kluc 17 i 12 sr5afova pa kad treba stavljaj i obrnuto

e nije to mehanicko ukljucivanje , to je mehanicarsko ukljucivanje prednje vuce :haha:
Post je spojen: [time]1258574339[/time]

Kao sto sasa rastavlja samo se moze to napraviti da se umesto tog kardana stave dve jace cevi koje se spoje nekim jacim osiguracem kad se hoce ukljuciti prednja vuca i izvadi se osigurac kad prednja vuca nije potrebna.

tesko, original kardan nema kolena mora biti idealno u osi, a takva izvedba dovodi do potrebe za zglobovima a za njih nema mesta tu gde trenutno stoji kardan.jedino da se sve tumba e sad sve je moguce

Rastislav je napisao(la):
Без било каквих проблема може се пребацити предња вуча са оног који има на онај који нема.
Све паше од извода па до колевке.
Само мора да се уради још нешто,а то је:ставити тегове на радилицу и појачати пумпу са 1600 на 1800 о/мин.
Иначе нема сврхе!

Bećarina pusta je napisao(la):
Na T-40 se da ugraditi mehaničko (ručno) ukopčavanje prednje vuče. Znam da je na neki traktorima odrađeno.
Предња вуча је једно од бољих,ако не и најбоље решење код Т-40 трактора зашто онда измишљати топлу воду.!

jedan od razloga zasto treba topla voda je nagurivanje na prednju poteznicu.Ako radi prednja, savaki put kad namotas volan ona se ukjuci i traktor samo pravo.Mesto minut treba ti dvadeset minuta za istu operaciju

Nazad
Vrh