LTZ

Pa kad su ga stavili tako tankog... mora da pukne. :haha: :haha:

Mislis bolje da pukne kardan prednje vuce nego da polomi diferencijal prednje vuce (tj neki zupcanik)

Jeste,samo sto se cevka nalazi 15mm od kartera pa ako dobije disbalans ode karter ... taj traktor je u principu gomila losih resenja

Zar kardan tj.vratilo nije tanak nekih fi20 ili sam ja to nešto pogrešno video ? :sta:

Zavisi kako za koga...ja sam s mojim zadovoljan.Ima 3820 sati motor nije otvaran,ni menjac...
@Kiki
Tu negde.

@sasa22
Danas sam bas bio da uzorem pola jutra koja su mi ostala i spustio sam plug da malo dublje ore da vidim da li moze trecom.Ide na 28.5 cm trecom (plug 2*30) s tim da malo dimi ali samo malo.To je laka zemlja (crnica) sojiste.Probao sam i drugom pod blokadom da li ce mi se traktor ugasiti kad sam mu spustio duboko plug i ne gasi se cak prima gas a tockovi se okrecu na mestu.Ja sam mom stavio jace dizne i motor po meni puca od snage.

neznam, verovatno je razlika do zemljista.Sa kime god da sam pricao po selu sve su to manje vise ista iskustva cak sam zakljucio da je moj u boljem stanju od vecine.Retko koji moze tog leoparda i drugom da vuce pogotovo bez prednje.

Sad sam naisao na podatak da je zabranjeno orati sa ukljucenim reduktorom tako da ili ori u prvoj i drugoj ili kupi manji plug.Sjeb... nesto u menjacu ako budes tako radio.

nije zabranjeno nego nesmu 5-6 redukovati.Neke zemlje sam oro i 4 sporom svojevremeno bez posledica.Sad je uglavnom razorano i to sto mi je ljuce djubreno nemilosrdno stajnjakom.Nismo se mi kanda razumeli, nemam ja zamerku na njegovu snagu, kazem ti da je oro sa mtz82 bez ikakvih kompleksa da povuce iz njive tri petotonke klipa bez ikakve muke,ali kad pogledas (ne)udobnost, (ne)preglednost i da buku.To nije traktor koji ima moje simpatije. :cao:

sasa22 je napisao(la):
nije zabranjeno nego nesmu 5-6 redukovati.Neke zemlje sam oro i 4 sporom svojevremeno bez posledica.Sad je uglavnom razorano i to sto mi je ljuce djubreno nemilosrdno stajnjakom.Nismo se mi kanda razumeli, nemam ja zamerku na njegovu snagu, kazem ti da je oro sa mtz82 bez ikakvih kompleksa da povuce iz njive tri petotonke klipa bez ikakve muke,ali kad pogledas (ne)udobnost, (ne)preglednost i da buku.To nije traktor koji ima moje simpatije. :cao:

Ovo boldirano stoji...na zalost (ili srecu) ja ne obrađujem puno jutara zemlje tako da mi to ne smeta previse...stavise cak mi je zanimljivo kad ga vozim.

Dobro ljudi zašto stavljate T-40 i MTZ-82 u isti koš . Ni po godištu , ni po snazi nisu isti . Sigurno da je 82ka bolji traktor , ali je i noviji . :sta:

Po meni je 82-ka samo 10 konja slabija od T-40,a kad je T40 napravljen a jos ima i direktno ubrizgavanje koje ni mtz 50/52 nemaju.Jeste da je 82-bolja ali T40 ne moze da se stidi pored nje.

:nono:T-40 ima na bočnim reduktorima 40ks,to mu je mereno na zamajcu nekih 60ks.82-ka se meri snaga motora na zamajcu i ima 60kw/82ks.82-ka ima isto direktno ubrizgavanje,dok mtz-52 su motori sa predkomorom.t-40 su daleko manji potrošači i imaju automatsku prednju vuču tako da u blatu se stvarno ne stide belarusa, a nisu puno ni lakši od njih :ppozdrav:

Nazad
Vrh