Lovačka tema

Odg: Pozdrav braćo lovci!!!!

Da li je to čvorak ili je tvorak-tvor poznata životinja. Slika je vrlo mala, što govori da si cvikao kad si slikao, pa se nemože jasno videti životinja. Čudno je malo zašto je šarena mada može biti.
Što se kune tiče koja je slična možeš videti na mom postu na ovom forumu kako izgleda kuna ispod Golije koja je i tebi blizu.
od 19.02.2010 na strani 7 u ovoj temi
U svakom slučaju obezbedi bolje kokoške jer ti isto zlo može naneti i Lisica i kuna i tvor i mačka i sve drugo

Ja mislim da je tvor ali nisam siguran, kod nas su svi šareni i lepi na izgled. Nisam cvikao mada ne volim ‚‚mrtve'' zivorinje slikao sam sa mobilnim

MILOŠ D.T je napisao(la):

Dobar POGLED i od mene, pa referisite ima li sta i kako gde!!!!

Evo malo da ulepsamo stranicu, moj bratanac MILOS, uhvatio lisiche, koje je predao kasnije nasem klubu TOPLICA!!!

300a49h.jpg

Pocela rika,veceras sam bio na Vojnom Lovistu i tamo oko 5 lovaca dosli na pice pa nastavljaju potragu za plenom.

za par dana polaganje lovackog ispita? Dal je tesko? Kako ga najlakse polozit

Organizujes polagaje u kafani i jelo i pice na tvoj racun. Garantovano si polozio. :haha: :ppozdrav:

Na temu polaganja lovačkog ispita:

Kada sam ja polagao lovački ispit a to je bilo 1977g -mislim da je od tada to postala obaveza, iskupe u lovačkom domu u Valjevu lovce iz mog i susedna dva sela.Tadašnji presednik sada pok.Filip Karić, kada prozove kandidata pogleda ga kako je obučen i na osnovu prvog utiska o čoveku i postavi pitanje.Tako jedan momak se zakravatio, pa sako i šimike cipele i dobi pitanje "Bonitet lovišta".Čista definicija ko je nije naučio nema "Širok Dunav ravan Srem".
A jedan moj meštanin onako u seljačkom odelu- koporan, šajkača, pantalone sa "ušima" i njemu ovaj Filip postavi pitanje:
" Kada se pare divlje svinje".
A on nije pročitao taj udžbenik i ne zna pa počeo da vrda a ovaj predsednik da bi mu pomogao kaže:
"Pa dobro druže Radosavljeviću recite vi nama kada se pare domaće svinje"?
A drug Radosavljević kao iz topa kaže:
"E moj druže Filipe, njozi kad dođe zort i počne da čupa plot ona ne gleda u kalendar".
Svi kandidati popadaše na klupe od smeha a naš dr.Radosavljević položi taj lovački ispit.
Tako je to bilo te godine
:ppozdrav: :ppozdrav:

Milos.mtz je napisao(la):
ma jesam. Nego kakva su pitanja sta si ti imao?
Moja pitanja su bila:
1.Šta je trofej kod srndaća?
2.Kako se lovi srndać?
3.Čemu služe prihvatilišta za fazane?

Zadnja dva pitanja ne mog da se setim.U glavnom nije ništa teško,ako si iole šta pročitao.Kod nas na polaganju je tada palo 6 kandidata. :ppozdrav:

Nazad
Vrh