Lovačka tema

Odg: Pozdrav braćo lovci!!!!

Pozdrav prijatelji, tek sad vidim da ima i ova tema. :D ::svaka cast::

Volim i lov i ribolov ali ne podnosim komarce pa ću ipak ovom jatu da priletim. I jedan i drugi deda su bili lovci, ostavili i pucaljke i punu vikendicu rogova ali ja, nažalost, samo u grubim crtama znam šta mi sve treba da bih mogao i sa vama u lovišta pa bi mi neki savet pomogao.

Da li mogu da biram lovačko društvo ili to ide po mestu stanovanja? Kako ide procedura za dobijanje dozvola a i malo me oko izbora cevke posavetujte. Hvala puno! :cao:

t4yav7.jpg

Kad će jednom već da počne ta sezona pita moje kuče
:ppozdrav:

Dobar ker koliko je star? :ppozdrav:
futurefarming je napisao(la):
Pozdrav prijatelji, tek sad vidim da ima i ova tema. :D ::svaka cast::

Volim i lov i ribolov ali ne podnosim komarce pa ću ipak ovom jatu da priletim. I jedan i drugi deda su bili lovci, ostavili i pucaljke i punu vikendicu rogova ali ja, nažalost, samo u grubim crtama znam šta mi sve treba da bih mogao i sa vama u lovišta pa bi mi neki savet pomogao.

Da li mogu da biram lovačko društvo ili to ide po mestu stanovanja? Kako ide procedura za dobijanje dozvola a i malo me oko izbora cevke posavetujte. Hvala puno! :cao:

Možeš da biraš lovačko društvo(ali ti je bezveze ako nemaš svog društva da sa njima ideš u lov.
Kakva te dozvola interesuje(za čega)?

Ja imam poluautomat Beretu ES100 i sa njom sam VEOMA ZADOVOLJAN(prezadovoljan). :ppozdrav: :ppozdrav: :D :D :cao:

Dobar ker koliko je star? ]

Star je 17-ti mesec.Ocenio sam ga 1.maja na njegov rođendan.Mužjak.Dobar je kakav mu je gazda. :haha:A gazda mu je lupu kuću napravio. :haha:HI. :cao:
Ovo će mu biti sezona za ozbiljan lov.Prošle godine je bio baš mnogo mlad.

Evo i mene, sad ću da vas davim pitanjima, zelen sam kao gušter pred zakletvu a vi ne zamerite pošto mi je znanje o lovu na kašičicu. Pradeda mi još uvalio neku knjižicu o lovu, ali pošto slabije divanim makedonsko narečje slaba vajda.

Ne verujem da bi neko od mojih bizona iz ekipe mlatio po šumi u pola5 ujutru tako da ću gledati da me neko društvo usvoji. Vi sad hvalite pa ću negde i upasti.

Oko papira ne znam ništa, predpostavljam da dozvola ide za svaku divljač ponaosob. Treba da se prijavim u SUP za izdavanje oružnog lista pa rekoh možda bi valjalo odmah da tražim i za neku dužu cevku?

futurefarming je napisao(la):
Evo i mene, sad ću da vas davim pitanjima, zelen sam kao gušter pred zakletvu a vi ne zamerite pošto mi je znanje o lovu na kašičicu. Pradeda mi još uvalio neku knjižicu o lovu, ali pošto slabije divanim makedonsko narečje slaba vajda.

Ne verujem da bi neko od mojih bizona iz ekipe mlatio po šumi u pola5 ujutru tako da ću gledati da me neko društvo usvoji. Vi sad hvalite pa ću negde i upasti.

Oko papira ne znam ništa, predpostavljam da dozvola ide za svaku divljač ponaosob. Treba da se prijavim u SUP za izdavanje oružnog lista pa rekoh možda bi valjalo odmah da tražim i za neku dužu cevku?

E ovako druže. :ppozdrav:
Do izdavanja dozvole za divljač imaš to da čekaš ooooohhhhooohhhooojjjjjj.

Prvo: treba da se podneseš molbu u neko lovačko društvo.(sa molbom ti treba lekarsko uverenje i onaj papir iz suda da nisi nikad osuđivan(tj.da se protiv tebe ne vodi nakakav krivični postupak) i državljanstvo.Kada te prime onda odrađivaš PRIPRAVNIČKI STAŽ koji traje godinu dana.Kada ga završiš ideš na polaganje LOVAČKOG ISPITA. :D

Drugo: oko puške treba da položiš ispit o rukovanju oružjem(u tvom slučaju za rukovanje lovačkin oružjem),pa onda ti treba opet onaj papir iz suda.E sad ideš u SUP. Predaješ to i čekaš oko 3 nedelje da oni provere ko si ti(pitaju ljude iz tvog kraja dali si podoban za nošenje vatrenog oružja) e onda ako je sve u redu dobijaš NABAVNU DOZVOLU.Sa njom ideš da kupiš pušku.Kada je kupiš imaš ROK 8 DANA da je prijaviš u SUP radi izdavanja ORUŽNOG LISTA.

Kada to sve završiš sokole moj MOŽEŠ DA IDEŠ U LOV :bravo: .

DA NISAM JOŠ NAVEO da za svaki taj papir ide taksa,neka je manja neka veća.

DOBAR POGLED I USPEŠAN LOV TI ŽELI MILOŠ D.T :ppozdrav:

A, pa lepa je ova procedura, ima tu da se gule đonovi na patikama. Hvala puno na odgovoru, josh mi samo fale dve informacije pa da krenem u lov na papire.
axedk0.gif

U koje LD da se prijavim? Ako može neka preporuka. I drugo, za svaku zverku posebna dozvola, je li tako nekako?

Pa prijavi se u neko LD u tvojoj okolini,da za svaku divljač ti treba dozvola za lov.Za divlje svinje je izdaje UPRAVNIK LOVIŠTA a za sitnu divljač (zec,fazan,prepelica.......)izdaje je LOVNIK u tvom udruženju.

DOBAR POGLED. :ppozdrav:

Dobar pogled! :ppozdrav: (ako ima neki odpozdrav, vi recite)

I, ako je izvodljivo, molim urednike da i lovcima ubace odgovarajući smajli, vidim da fali. :ppozdrav:

Može ovaj da se ubaci, boljeg nisam našao ali je kao slika, jedino tako sam mogao da ga ukradem sa neta.
10d7bj7.gif

Vec kad smo tu, da pitam za lovački pištolj, ima li neko, kako ga služi i šta se može loviti sa tom lepotom?

Za pištolj čitam po forumima na netu ali su malo konfuzni u komentarima. Ako sam dobro razumeo, od lovačkog oružja postoje puške, dvocevke, karabini, sačmarice, pištolji i naravno nož, mada je on više oruđe, sem kad medved zaskoči ili divlji vepar? :D Jesam nešto ispustio?

Ako neko ima lepu sačmaricu pa da ubaci sliku :bravo: :bravo: :bravo:

Evo moje puc
35mnrsj.jpg
aljke.
Post je spojen: [time]1285184515[/time]

:bravo: :bravo: :D Lepo si ti to pripravio bato, vidi je kako se sija.

Nešto se razmišljam, jeste da je meni dug put do neke akcije ali skočio bih do sajma u Ns, da malo uživam očima.

Nema tu zajebancije,čisti se posle svakog lova.

Zaboravio sam da kažem da je moja puška(prva slika) Bereta ES 100 u kalibru 12.

A druga sika je ZASTAVINA položara u kalibru 16.

:D :D :ppozdrav: :ppozdrav:

Dobar pogled lovcima. Sajam se odrzava od 28.09 - 03.10.2010. @Milose lepa ti je ta petometka,svaka cast.

Nazad
Vrh