Lovačka tema

Kolega s posla je prosao svu golgotu. Iako je bio u vojnoj policiji. Sve nanovo polagao placao i na kraju je odbijen za dozvolu za drzanje za pistolj. Kaze sve zive odbijaju i jedino mozes dobiti dozvolu ako si clan stranke i funkcioner sa osnovama za ugrozenu bezbednost.
 
Ја кад то сагледам, са сатране, ове силне перипетије и слично, имам утисак као да је неко наредио да Србија мора да се разоружа али на префињен начин да се то не примети, да буде што мање оружја у народу, а и у војсци и полицији, ни они нису остали изузети ван тога....једини наоружани који су остали као "скупина" су ловци, а и њима је сада компликација да сачувају оружје у свом власништву.

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока
 
Са овим потезом се повећава илегално оружје, од којег немају апсолутно никакве користи, чак ни ПДВ ......а коме загусти неће гледати јел легално или илегално.

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока
 
Jelnije jednostavnije ko neće da ide u ovu novu proceduru da se oružje preda kao i ranije što je bilo,nevezano daliima poreklo za isto ili ne.
 
Jelnije jednostavnije ko neće da ide u ovu novu proceduru da se oružje preda kao i ranije što je bilo,nevezano daliima poreklo za isto ili ne.

To jeste,ali mnogi su dali velike pare i plaćali porez za to oružje i sada da bi ga predali treba im dati 500 dinara nekih taksi...
Nekako ne verujem da će sve to predato naoružanje završiti u livnici...
 
Bilo je negde objavljeno tacno koja firma otkupljuje od MUP-a oruzije koje je oduzeto ili vraceno dobrovoljno
to oruzije se klasira , manji deo ide u rashod a ostalo se izvozi, eskluzivne stvari cak i u SAD
 
Bilo je negde objavljeno tacno koja firma otkupljuje od MUP-a oruzije koje je oduzeto ili vraceno dobrovoljno
to oruzije se klasira , manji deo ide u rashod a ostalo se izvozi, eskluzivne stvari cak i u SAD
Pravnici bi mogli reći dali se to kosi sa drugim zakonima npr. zakon o ličnoj svojini.
To oružje je legalno kupljeno uz sve potrebne dozvole i postalo je lična svojina. Sad su donijeli zakon kako bi se pronašao način da se oduzme i da se proda drugom licu.
To nije roba oduzeta u nekom kriminalnom ili krivičnom postupku pa da se može nakon završenog postupka zaplijeniti i prodati ili uništiti. Može li se pokrenuti kakva istraga gdje oružje završava i u šta se troše tako dobijena sredstva?
Ako je legalno donijeti zakon da se nešto oduzme šta je sledeći korak? Na taj način mogu oduzeti šta god požele jer je eto po zakonu.
 
Kolega zar ne vidis i da rede sta pozele... a veliki vezir kaze "pa sta"
Navodno to oruzije je namenjeno za licnu bezbednos a posto je srbija postala bezbedna zemlja i nikom nije ugrozena bezbednost nema potrebe za istim.... Citam na netu da je u Australiji bio donesen isto takav slican zakon gde je u velikoj meri pokupljeno oruzije od naroda, stopa kriminala i razbojnistva je drasticno skocila jer su kriminalci isli na sigurno bez strepnje za zivot
 
Али у Аустралији није било грађанског рата и оружја које је ето заборављено да се врати. Закон је ригорозан ко има ћутаће а ко хоће на црно има добро да размисли више пута. На путу смо да постанемо друштво као у "еквилибријуму". Не ваља...
Кад гледам оне идиоте на дискаверију и НГ па то су приватне колекције оружја од ww2 па на овамо, и све је фунционално. Од пиштоља до тенка. А овде после рата ко је успео од колониста да сачува оружје на крају ће бити враћено или остати негде заборављено после смрти. Немце нису овако исцедили после пораза него им оставили оружје да се боре заједно са американцима ако случајно пропадне договор са русима.

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.
 
Znam da rade šta požele i protiv toga se možemo boriti samo zakonskim sredstvima. Ako su zakoni kontradiktorni pitam se ima li mudrih ljudi koji imaju volje i interesa da zakon koji nije dobar ospore i traže njegovo ukidanje.
Zašto opozicija, koja ima sredstva i kadrove ne oformi komisiju da to istraži?
Ko može da dokaže da ja nisam ugrožen? Mogu da tvrde a dokazi?
Oni koji vode državu mogu procjeniti dali državi prijeti neka opasnost. U društvu i dalje postoji kriminal i razni neuračunljivi ljudi. Na koji način procjenjuju da meni ne prijeti opasnost od drugih u ovom društvu?
Vjerujem da su zakoni u suprotnosti ali to može da se dokaže samo ako to vodi neka organizacija. Pojedinac može samo da diže buku ali pojedinca je lako ućutkati ili zgaziti.
 
Nazad
Vrh