Lovačka tema

cao drugari i ja sam lovac samo ime kaze
voleo bih da ovde mozemo saznati kad se i gde organizuje hajka ako neko sana da podeli sa nama ostalima
ja lovim u Obrovcu kod Backe Palanke ali ove godine nema divljaci ni za lek

Ја сам са оцем, кумом и још једним другаром ишао у Огар на хајку. Било је нас 50-ак и терали смо шуму. По причама оних који су били на дочеку, одмах на самом почетку су 3 шакала побегла. У другом погону омашени лис и шакал, а у трећем је пуцало њих 5-6 на шакала.
Резултат свега тога је 0 одстрељених шакала. Баш штета, а била је добра дисциплина и организација. Пофалило нам је људи да би се тај део терена лепо затворио.

moze i ovako cekanjem,na hajke ne idem.lisica-135 i lisac-130koraka.svim lovcima dobar pogled u Novoj godini.img]http://www.dodaj.rs/f/3a/VE/1YYBJyD3/sdc10922.jpg[/img]

L.D "Braća Nedići" iz Valjeva, danas je organizovalo lov na fazanskog petla u komercijalnom lovištu za lovce penzionere.Taj Božićni lov za penzionere je jedna lepa tradicija.Druženje je bilo na nivou.LOv zanimljiv.Bilo je i fazanskog petla a posle odlaska iz lovišta nešto ih je ostalo manje nego pre toga.

http://www.kupujemprodajem.com/Lovacka-puska-IZ-27-IC-4130283-oglas.htm?filter_id=91908

:haha::haha::haha:

А и овај је добар, само не знам одакле му толико надахнуће да ова пушка вреди толико. Можда човеку толико фали па...
mail1.gif

http://www.kupujemprodajem.com/Lovacka-puska-FERLACH-4102737-oglas.htm?filter_id=91908#photoBig

U nedelju sam nakon malo duže pauze ponovo bio u lovu, padao snijeg vjetar duvao, bilo baš hladno i ulovili smo jednog zeca i to je to.
Od oružja moj otac ima Zastavinu 12 i karabin zastavin kalibar 243, sa optikom. E sada ja sam davno 2006 godine položio lovački i sada upravo prikupljam papire da kupim pušku, pošto sam planirao ponovo da se malo aktiiviram, ozbiljnije.
U koliko upijem da nađem najviše sam zagrijan za kombinovanu Češku Brno ili Super Brno pa me interesuje Vaše mišljenje o ovoj puški? Do koliko metara može da se gađa sa bojevom municijom iz ove puške?

Ako cevi nisu ostecene i ako u glavi nema lufta mozes sa njom gadjati kao i sa redovnim karabinom uz dobru optiku!Bilo koju od Brnovih kombinovanih pusaka da uzmes neces pogresiti samo obavezno pazi da nema luft u glavi i da cevi nisu ostecene neodrzavanjem jer vecina tih pusaka kod nas je stigla davnih 80godina!

Pozdrav forumasi,i ja sma lovac..Lovim u LU,,Kraljevo,, Kraljevo,imam kuju nemackog kratkodlakog pticara,od oruzja imam Beretu s55..Kakva vam je bila ova sezona sa fazanom i zecom,posto ova susna godina nimalo nije odgovarala..

kod nas je na fazana bilo onako polovicno,dok na zeca katastrofa,najverovatnije da cemo uvoziti zeceve,mada dokle god ne ustanovimo uzrok i eventualno ne otklonimo bice dzabe sve sto radimo..

Ja nzm sta je sa zecom,svake godine ga sve manje i manje ima u polju,dog ga u sumskom delu ima..A i vala stetocina se namnozilo mnogo,i to je jedan razlog za zeca sto ga nema kao pre..

- - - - - - - - - -

A evo i da predstavim moju desnu ruku u lovu Kuja starosti 2god Beta(Bina) (ota Held vom Osterberg majka Daisy Step Haus Zoric )

2wnz4ie.jpg

3582y3b.jpg

Колеге, једини узрок мање бројности зеца на који би сте могли да имате утицаја су предатори. Повећаним одстрелом истих јер је запажено повећање бројности лисице откад се ради орална вакцинација.

На остало не можете утицати. Зец је глодар и као такав има своје циклусе. Неке године буду одличне, док буду погубне. Вероватно сте то исто приметили и са мишевима на њивама.

Da li neko može da mi kaže da li postoji neka posebna tehnika da se dobije trofej srndaća, tačnije jedan moj kolega ima glavu sa rogovima koju nije uspio da preparira, iz nekih razloga pa sad hoće da je iskuva da bi dobio kakav takav trofej?

- - - - - - - - - -

Da li neko može da mi kaže da li postoji neka posebna tehnika da se dobije trofej srndaća, tačnije jedan moj kolega ima glavu sa rogovima koju nije uspio da preparira, iz nekih razloga pa sad hoće da je iskuva da bi dobio kakav takav trofej?

Druze,glava se kuva,sve dok onoa koza i meso neodpadne,tj ostane samo skelet lobanje,ali rogove nesmes u vrelu vodu,moras ih vezati nekako da nemaju dodira sa vrelom vodom...

Nazad
Vrh