Lovačka tema

По закону у лов може да иде само онај ко има ловну карту. Деца испод 18 година не могу да иду у лов на жалост. Глуп закон до бола али јбг тако је како је. Са18 година тешко да ће ишта научити и заволети лов. Љубав према лову се стиче годинам од "малих" ногу.

Ја сматрам да постоје много акција које би могле да се спроводе у оквиру ловачког друштва у којима би могла да учествују деца.
Децу треба припремати од најмањих ногу да буду спремна и окретна и вешта у природи.

Naucice sve.Deca nemaju sta u lovu da traze sto se mene tice
Што немају шта да траже у лову? Ја сам у лов кренуо са 6 година и наравно ја свог сина водим у лов и учим га основним стварима и вештини лова која не може да се научи за недељу дана. Мислим да је велика грешка издвајати децу из самог чина лова. То што код нас има кркана који и даље пуцају на шушањ и да сем дивљачи не виде више ништа иза то је наша грешка и наш проблем што таквима дозвољавамо да буду ловци. Ја би променио закон и свако ко би да буде ловац ишао најмање годину дана у школу, а не оду на полагање дају паре седну тамо пола сата као попуне неки тест и положио си. Е то је срж проблема нашег ловства, а не деца у лову.

Poslednja izmena:
Деца у основној школи би требало да имају обавезне предмете Лов и риболов, Шах, Оријентирнг, сваки дан СрБски, Математика и Атлетика, Фолклор, права Историја Срба.
Какве географије кад амери и руси сцаки дан прекрајају границе... значи непотребно... сваки дан да буду у покрету, викендом у шуму, планину, на реку... што мање буљења у телефон...
И преиспитати ловачке дозволе да прави и одговрни људи буду ловци... пар месеци строжије контроле и ето реда.

Што немају шта да траже у лову? Ја сам у лов кренуо са 6 година и наравно ја свог сина водим у лов и учим га основним стварима и вештини лова која не може да се научи за недељу дана. Мислим да је велика грешка издвајати децу из самог чина лова. То што код нас има кркана који и даље пуцају на шушањ и да сем дивљачи не виде више ништа иза то је наша грешка и наш проблем што таквима дозвољавамо да буду ловци. Ја би променио закон и свако ко би да буде ловац ишао најмање годину дана у школу, а не оду на полагање дају паре седну тамо пола сата као попуне неки тест и положио си. Е то је срж проблема нашег ловства, а не деца у лову.
Potpuno se slazem kolega. Na zalost tako se polaze lovacki ispit,a tako isto se polaze i za rukovanje oruzijem. A o kodeksu i lovackoj etici da ne pricam,samom ponasanju u lovu. Kad vidim kako nose oruzije kao kauboji najezim se i odma se okrenem na drugu stranu. Od malena se uci,a ne postane lovac sa 30-40god i oni sve znaju. Imam dosta takvih kolega pa sam video sta i kako... I sto je najveci problem sto su danas svi mesojedi😡 nema vise onog uzivanja u lovu...

Има у дружењу, шетњи и генерално активности. Али скоро да је лов постала категорија за привилеговане. Поред ригорозних дозвола и контрола (то наравно важи за појединце) остаје висока цена спорта. Да не спомињем ове са ноћном оптиком и неким филтерима на цевима. Не смем више ни по атару да јурцам, налетећу на залутали метак.

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Onaj ko ubija iz zadovoljstva za mene nije normalan i niko me ne može ubediti da nije tako. Druženje, šetnja su samo pokrivalice za sadizam i sociopatsko ponašanje. Na stranu što su lovci/ ribolovci najveće krivolovci, ne baš svi da se neko ne uvredi.

Onaj ko ubija iz zadovoljstva za mene nije normalan i niko me ne može ubediti da nije tako. Druženje, šetnja su samo pokrivalice za sadizam i sociopatsko ponašanje. Na stranu što su lovci/ ribolovci najveće krivolovci, ne baš svi da se neko ne uvredi.
Imaš vrlo pogrešnu sliku. Jesi li vegan?

Да ли купујеш прасе, пиле, јагње, јаре за славу, Божић, рођендане уређено или имаш своје па закољеш? Видиш за мене је то садизма и социопатско понашање. Заклати било коју животињу за мене је нешто најодвратније. Ја лов волим јер је он у мојој породици традиција, наравно све своје знање и умеће преносим на свог сина, а исто тако га учим да мора да поштује дивљач коју улови. Месо од дивљачи волимо да једемо, нисам од оних ловаца који се диче колико су чега уловили. Мени је по сезони довољно да одстрелим пар фазана, једног до два зеца, коју препелицу или голуба гривнаша. И све то није под морање или, обавезу као што неки ловци сматрају ја сам платио 10 фазана и два зеца и ја то морам да уловим. Код мене тога нема, ако уловим ја сам задовољан и ако не уловим опет сам задовољан, изашао сам у лов прошетао природом и испунио свој дан. Провео пар сати са сином шетајући ловиштем и уче ћи га да се снађе у свакој ситуацији.

Pre neki dan sam išao da pronađem kamen na kraju njive i čujem neki zvuk, ja pomislio da je telefon pobrljavio. Kad nije, nego neki uređaj poboden u kanal i pušta neke zvukove. Da nije to vabilica za prepelice i koliko je to sportski i u duhu viteštva koje propagirate?

Да ли купујеш прасе, пиле, јагње, јаре за славу, Божић, рођендане уређено или имаш своје па закољеш? Видиш за мене је то садизма и социопатско понашање. Заклати било коју животињу за мене је нешто најодвратније. Ја лов волим јер је он у мојој породици традиција, наравно све своје знање и умеће преносим на свог сина, а исто тако га учим да мора да поштује дивљач коју улови. Месо од дивљачи волимо да једемо, нисам од оних ловаца који се диче колико су чега уловили. Мени је по сезони довољно да одстрелим пар фазана, једног до два зеца, коју препелицу или голуба гривнаша. И све то није под морање или, обавезу као што неки ловци сматрају ја сам платио 10 фазана и два зеца и ја то морам да уловим. Код мене тога нема, ако уловим ја сам задовољан и ако не уловим опет сам задовољан, изашао сам у лов прошетао природом и испунио свој дан. Провео пар сати са сином шетајући ловиштем и уче ћи га да се снађе у свакој ситуацији.
A ubiti puskom je ok

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока

Па то је неспортски и то се пријави у МУП. Мада и са вабилицом није загарантована улов. Е сад што многи немају живаца да иду и препешаче пуно да би можда подигли једну или ни једну препелица то је одраз и слика фенси ловаца. Има код мене пар њих који само ја, ја, ја. Овај један се хвали био сам у лову на зеца и 13 комада уловио, е сви ми честитали као свака част како ловиш. Или био тамо и тамо уловио 7 фазана, па исти тај купио сам полуаутоматски карабин, знаш кад наиђе крдо дивљих свиња ја опалим метак или два и оне се разбеже док ја препуним овако само пегла 10 метака. Е то су јадови,а не ловци исто један колега ловац еј фали ми још две, три лисице да имам укупно 100 комада одстрељених за ову сезону. Обични хвалисавци и комплексаши који лече своје фрустрације на јадној дивљачи. За мене лов је уживање и сједињавање са природом у стању сам данима да седим на чеки и да у опште не изгубим вољу чак и да не видим дивљач. Највише сам волео лисице да ловим чекањем и знао сам данима у снегу да седим и кад је видим да чак и не пуцам него је пропустим. Записивао сам када се где која појављује у колико сати, којом стазом иде и куда се враћа. Сад ови фенсери узму термале, џипове чуда му.да од карабин и по целу ноћ аргају атаром у потрази за лисицама и шакалима. Ја када сам користио хубертусову вабилицу пола њих није ни знало шта је то.

Nazad
Vrh