Lovačka tema

Ja za sada imam srece da moje njive nisu prve na udaru od sume iz koje dolaze divlje svinje, mada kako sve polako pusti nece ni to dugo trajati
Jedino da se uzdamo da africka kuga potamani divlje svinje

Naprave one štete ali ima i zabave pogotovo poslije lova.
Imamo predloga da ih pustimo da se utove pa će teže trčati što bi pomoglo nekim članovima da ih uhvate na nišan. :osmeh:

Ma ne u uši. Između ušiju. :osmeh:
Znaš kako je kad neko napravi zajeb pa ga uzmu na zub.
Ima tih bisera u svakom lovu.
Desilo se prije par god.
Zimsko vrijeme i napadao snijeg. Organizuju lov na svinje a kasnije meza i druženje. Jedan stariji lovac uzme suvu svinjsku nogu i veže na štap. Vozi se u autu i kroz prozor napravi trag. Nailaze mlađi lovci isto u autu i uoče frišak trag. Odmah se okrenu i odu po pse. Puste ih na trag a oni ni da glas puste. Pa šta im je? Što negone? Trag frišak?
Poslije su morali da trpe podjebu dok sledeći ne napravi neki zajeb.

Malo zanimacije na godišnjem.
Urađena kombinovana hranilica za visoku i sitnu divljač. Trenutno bačena zrnasta hrana, a do zime ćemo napuniti i kotarčicu klipom.

Inače na fotki samnom moj komšija zbog kog sam i sa kojim sam i počeo da lovim. Najstariji član našeg LD (60 godina članstva).
Zajedno smo je i postavili malopre.

Kolege jel ste otvorili sezonu?
Nama je danas bio treći lov, živine ima hvala Bogu.
22. Oktobar, lovilo se u majici kratkih rukava 😄

U vašem ataru baš ima mnogo fazana.Pored kanala samo izleću .Jedno veče na jednoj istanjiranoj strnjici kod triangle sam video preko 20 komada.

Ми смо почели 15.10. по мени рано, још увек јака вегетација и превише топло и за ловце и за псе. Ми смо прве недеље пустили нешто пред пушку мада је било и природног легла,мада су јуче многи остали без ловине не зато што нема већ јака вегетација, коприве жаре за све паре и кроз панталоне. Нема лова без првих мразева и слане.

Kod nas isto hteli 15.10 ali pomereno za 5.11. nakon žustre rasprave :D Najglasniji bili oni što im je samo da pucaju.

Juče bila šetnja, ceo sam bio mokar, a ima još kukuruza po njivama pa i nije bezbedno.

Vegetacija pogotovo po potocima kao da je maj, a ne kraj Oktobra.Maslačak ponovo prošarao livade.

Mi smo počeli 15.10. fazana. Hrane u izobilju mrsko im da polete samo trče kao da nojeve lovimo 😁
Juče smo lovili zeca da bi predali oči na analizu da nose svi iz udruženja. Mada već po ulovu i generalnom stanju vidi se da je sve mlada populacija. Ova godina je izgleda pogodovala glodarima, miševa u izobilju, a i zečeva.

Zeceva i kod nas bas dosta. Pre neki dan na zalost u kukuruzu opalim u leglo, i jednig sameljem a dva se izvuku.

Послато са M2006C3LG помоћу Тапатока

Kod nas lovci ne idu u lov, već fazani dolaze sami na nišan.....
Jutros u sred sela....
5d787a62d2d9d058af810714eca16f7e.jpg

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Нико. Код нас су почели да одузимају ловцима оружије ко га није пререгистровао.

Nazad
Vrh